Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας
Στιγμιότυπα βροχής μέσα από αυτοκίνητο Eurokinissi

Με αυξημένες νεφώσεις θα κυλήσει  ο καιρός την Τρίτη σε όλη τη χώρα και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες

Με αυξημένες νεφώσεις θα κυλήσει  ο καιρός την Τρίτη σε όλη τη χώρα και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά τα βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε ότι στην Ιταλία υπάρχει ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο κινείται ανατολικά και προκαλεί έντονα φαινόμενα στην Νότια Ιταλία και επικρατούν ενισχυμένοι νοτιοδυτικοί άνεμοι .

 

Το βαρομετρικό χαμηλό της Ιταλίας κινούμενο ανατολικά θα επηρεάσει κυρίωγς τη Δυτική Ελλάδα, ενώ αρκετές βροχές και καταιγίδες λογω του Νοτιοδυτικού ρεύματος θα εκδηλωθούν στο Ανατολικό Αιγαίο και τα  Δωδεκάνησα. Οι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα φτάσουν τα 6 με 7 μπ, ενώ η θερμοκρασία λόγω των νοτιάδων θα είναι σχετικά υψηλή και θα φτάσει στα βόρεια τους 17 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και πιθανόν καταιγίδα μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ 4 με 6 και αργότερα τοπικά 6 με 7 μπ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 27 Νοεμβρίου του 1976 είχαμε χιονοπτώσεις στα πεδινά της Αττικής με προβλήματα ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας . Το 2014 από τις έντονες βροχοπτώσεις είχαμε πλημμύρα και κατολισθήσεις στο Καταστάρι της Ζακύνθου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα