Βροχές και πτώση θερμοκρασίας σήμερα – Πότε φτιάχνει ο καιρός

Βροχές και πτώση θερμοκρασίας σήμερα – Πότε φτιάχνει ο καιρός
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και θα εξασθενήσουν.

Μέχρι το μεσημέρι ο καιρός την Πέμπτη θα κυλήσει με τοπικά έντονες βροχές η καταιγίδες στα ανατολικά και νότια ενώ οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στα πελάγη αφού η έντασή τους δεν θα ξεπερνά τα 7 μποφόρ.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νοτιοανατολικά νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ αλλά βαθμιαία στα δυτικά οι άνεμοι θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία: θα παρουσιάσει πτώση και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 9 βαθμούς στα δυτικά τους 16 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 13 και στα νησιά του Αιγαίου τους 14 με 15 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπονται βροχές και το πρωί και λίγα χιόνια στη Πάρνηθα.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και το πρωί στη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα νοτιοανατολικά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και θα εξασθενήσουν. Στα υπόλοιπα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Το Σάββατο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια με τοπικές βροχές το πρωί στη νότια νησιωτική χώρα και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά

Την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα νότια θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. κατά τόπους Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα νότια πελάγη 5 μποφόρ που από τις βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Δείτε την εβδομαδιαία προοπτική του καιρού σε ένα μονόλεπτο βίντεο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα