Ξεκινούν το ψύχος κι οι χιονοπτώσεις από τα βόρεια- Ένταση των φαινομένων το απόγευμα

Ξεκινούν το ψύχος κι οι χιονοπτώσεις από τα βόρεια- Ένταση των φαινομένων το απόγευμα
Χιονόπτωση στα ορεινά χωριά του Κισσάβου Eurokinissi

οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές, ενώ από νωρίς το βράδυ θα χιονίσει και στα πεδινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Χιόνια βαθμιαία σε ορεινά και από το απόγευμα σε βόρεια ημιορεινά και πεδινά

  • Η θερμοκρασία θα αρχίσει να υποχωρεί αισθητά από τα βόρεια

  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 5 με 6 και πρόσκαιρα τα 7 μποφόρ

 

Την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες και στα ορεινά και τα βόρεια ημιορεινά χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα βόρεια θα ενταθούν, οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές, ενώ από νωρίς το βράδυ θα χιονίσει και στα πεδινά της Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα δυτικά και νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν πρόσκαιρα σε νοτίων διευθύνσεων. Τη νύχτα στα δυτικά και τα βόρεια θα επικρατήσουν και πάλι βόρειοι άνεμοι 6 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 8 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 12 με 13 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 17 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν

 

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη Χιονόνερο και το βράδυ χιόνια σε πεδινά

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται  λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές από το απόγευμα και από το βράδυ τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και τη νύχτα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από
6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα το 1900 είχαμε πλημμύρες στην Αθήνα.

– Το 1983 σημειώθηκες -3,6°C ελάχιστη θερμοκρασία στη Σκύρο.

– Το 1995: Χιονοθύελλα στα Ιωάννινα.

-Το 2001 Ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πτώση ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ στο Σαρωνικό με τέσσερεις νεκρούς.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα