Καιρός: Ύφεση της κακοκαιρίας από το μεσημέρι του Σαββάτου

Καιρός: Ύφεση της κακοκαιρίας από το μεσημέρι του Σαββάτου
Βροχή στην Αθήνα Eurokinissi

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις το πρωί στα ορεινά και ημιορεινά . Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και ο καιρός από το απόγευμα θα βελτιωθεί - Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από το Θοδωρή Κολυδά.

Θα διατηρηθεί βροχερός ο καιρός στα ανατολικά τμήματα της χώρα μας φαινόμενα τα οποία σταδιακά θα περιοριστούν από η Θεσσαλία και νοτιότερα και αργότερα στα νότια. Το χαμηλό που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά θα κινηθεί αργά ανατολικά και θα εξασθενήσει και από την ερχόμενη εβδομάδα θα εγκατασταθεί στην περιοχή μας πεδίο υψηλών πιέσεων με άνοδο της θερμοκρασίας και εξασθένηση των ανέμων.

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί παρατηρούμε ότι το βαρομετρικό χαμηλό βρίσκεται πλέον δυτικά της Κύπρου και συνδυάζεται με τις υψηλές πιέσεις της Βόρεια Βαλκανικής διατηρώντας ενισχυμένους τους ανέμους στο Αιγαίο . Το Σάββατο στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο και χιόνια στα ορεινα-ημιορεινα. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια . Στα υπόλοιπα θα επικρατήσει γενικά αίθριος και μόνο στα βόρεια θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 7 με 8 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία: θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και στα βόρεια η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς στα δυτικά τους 16 στα ανατολικά τους 11 και στα νησιά του Αιγαίου τους 12 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις το πρωί στα ορεινά και ημιορεινά . Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και ο καιρός από το απόγευμα θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου που θα είναι χαμηλότερη στα βόρεια κατά 3 με 4 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός . Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 4 με 5 μπ και αργότερα μεταβλητοί 3 με 4 μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα στις 16 Φεβρουαρίου του 1967 είχαμε χιονοπτώσεις σε πολλές πεδινές περιοχές της χώρας , καθώς και στην Αθήνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα