Ζεστός καιρός σε όλη τη χώρα – Μελτέμι στο Αιγαίο

Ζεστός καιρός σε όλη τη χώρα – Μελτέμι στο Αιγαίο
Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ (EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Υψηλές θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές, αλλά και μελτέμι στο Αιγαίο την Κυριακή. Η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο μας, Θοδωρή Κολυδά.

Ζεστός καιρός σε όλη τη χώρα –Μελτέμι στο Αιγαίο Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και μόνο στα βορειοανατολικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα. Το Μελτέμι τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα φτάνει τα 6 με 7 μπ. Το Σάββατο η θερμοκρασία έφτασε τους 38.4 βαθμούς στη Λαμία, τους 37 στη Λάρισα και τους 36 στις Σέρρες, την Ελευσίνα το Άργος και το Πολύκαστρο.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά που επηρεάζουν τη Βόρεια Ευρώπη ενώ από τα Βορειοανατολικά Βαλκάνια θα περάσει ένα μέτωπο που θα προκαλέσει τοπικά φαινόμενα στα ΒΑ της Ελλάδος .

Το μέτωπο που θα διέλθει από τα ΒΑ διακρίνεται στον χάρτη της Βαλκανικής. Την Κυριακή αρχικά θα επικρατήσει αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και στα βόρεια και στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι ενώ στα βορειοανατολικά θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 33 με 35 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. .

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 9 Ιουνίου 2006 είχαμε ισχυρές βροχές στην Ορεστιάδα με 110 χιλιοστά βροχής σε ένα διήμερο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα