ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ

Ο Νικήτας Κακλαμάνης (Άνδρος, 1 Απριλίου 1946) είναι Έλληνας πολιτικός, ιατρός και πανεπιστημιακός στο επάγγελμα. Διετέλεσε Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατά την περίοδο 2004 - 2006 και Δήμαρχος Αθηναίων από το 2007 έως το 2010. Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 εξελέγη εκ νέου βουλευτής Α΄ Αθηνών και στις 18 Ιουλίου, εξελέγη Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής καθώς ψηφίστηκε από 290 βουλευτές, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ για τα κοινοβουλευτικά χρονικά. Για πρώτη φορά εξελέγη βουλευτής με τη Ν.Δ. το 1990, της οποίας διετέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Στις εκλογές του Οκτωβρίου 1993, επανεξελέγη βουλευτής στην Α' Περιφέρεια Αθηνών και τον Ιούνιο του 1994 εξελέγη ευρωβουλευτής, με το κόμμα της Πολιτικής Άνοιξης. Κατά τη θητεία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διετέλεσε αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού και τακτικό μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στις εκλογές του 2000 εξελέγη βουλευτής στην Α' Αθηνών με τη Ν.Δ. και στη συνέχεια ανέλαβε την ευθύνη της λειτουργίας του Τομέα Υγείας - Πρόνοιας του κόμματος. Ένα χρόνο αργότερα εξελέγη συντονιστής της ΟΔΕ Κοινωνικών Υποθέσεων της Ν.Δ. Στις εκλογές του 2004 επανεξελέγη βουλευτής στην Α' Αθηνών με τη Ν.Δ., κερδίζοντας μία εκ των κορυφαίων θέσεων στην εμπιστοσύνη των συμπολιτών του. Στις 17 Ιουνίου 2012 εκλέγεται εκ νέου βουλευτής Α΄ Αθηνών με τη Ν.Δ. . Το 2015, στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου εξελέγη βουλευτής Ά Αθηνών και στις 6 Φεβρουαρίου 2015 εξελέγη Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής με 247 ψήφους. Μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, επανεξελέγη Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής συγκεντρώνοντας 267 ψήφους από το σύνολο των βουλευτών.

Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης

Το Μαξίμου θεωρεί εύλογο τον μισθό του Στάσση, γιατί λέει έσωσε τη ΔΕΗ

Ο Γ. Οικονόμου επικαλέστηκε τις αμοιβές σε άλλες εταιρείες ενέργειας και υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη διοίκηση παρέλαβε τη ΔΕΗ στα όρια χρεωκοπίας και την εξυγίανε, ώστε να μπορεί να δίνει επιδοτήσεις.

Αυτό είναι το λογότυπο της επετείου για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ

Αυτό είναι το λογότυπο της επετείου για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ

Στην ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το κοινό λογότυπο της επετείου για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Με διαδικτυακή εκδήλωση τιμήθηκε η μνήμη της Γενοκτονίας των Αρμενίων

"Προς το συμφέρον της Τουρκίας μια γενναία έκφραση συγγνώμης για τα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας που διέπραξε, τόσο εναντίον των Αρμενίων όσο και εναντίον των Ελλήνων" δήλωσε ο Πρ. Παυλόπουλος.

ΑΘΗΝΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

Νικήτας Κακλαμάνης: Να είμαστε προσεκτικοί με τις δηλώσεις για εθνικά θέματα

Για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, ο αντιπρόεδρος της Βουλής μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ζήτησε κοινή στάση από όλους, μέχρι να επιστρέψουν στην Ελλάδα