Μακελειό στο Ρέντη με δύο νεκρούς αστυνομικούς

Μακελειό στο Ρέντη με δύο νεκρούς αστυνομικούς
???oS S???????? ????? ?U??? ?? P???c???? (EUROKINISSI/EM????I???) Eurokinissi

Κακοποιοί έστησαν ενέδρα θανάτου σε αστυνομικούς στη Λαχαναγορά στου Ρέντη. Δύο νεκροί και δύο τραυματίες. Είχε προηγηθεί καταδίωξη των δραστών, οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο μάρκας Volvo. Σε εξέλιξη οι έρευνες εντοπισμού τους, με τη συμμετοχή ελικοπτέρου. Παπουτσής: "Κάποιοι θέλουν να συνεχιστεί ο κύκλος του αίματος" (Vids+Pics)

Δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έχασαν τη ζωή τους και δύο τραυματίστηκαν, μετά από ενέδρα θανάτου στις 18:50 το απόγευμα της Τρίτης στο Ρέντη.

Οι δύο νεκροί αστυνομικοί ήταν μόλις 22 ετών,  ο ένας από το Περιστέρι και ο άλλος από το Ρέθυμνο Κρήτης. Σοβαρά, αλλά πιθανόν εκτός κινδύνου, είναι ο τρίτος αστυνομικός, ενώ ελαφρά στο πόδι τραυματίστηκε ο τέταρτος.

???oS S???????? ????? ?U??? ?? P???c???? (EUROKINISSI/EM????I???) Eurokinissi

 

Στο νοσοκομείο μετέβη ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Ελευθέριος Οικονόμου και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Όθωνας.

Μιλώντας στο δελτίο της ΝΕΤ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσή, δήλωσε “συγκλονισμένος” και τόνισε ότι “κάποιοι θέλουν να συνεχιστεί ο κύκλος του αίματος”.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι δεν αποκλείεται να πρόκειται για τρομοκρατία, καθώς καλάσνικοφ χρησιμοποιεί και το οργανωμένο έγκλημα και οι τρομοκράτες. Ο Χρήστος Παπουτσής εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το έγκλημα.

Το χρονικό του μακελειού

???oS S???????? ????? ?U??? ?? P???c???? (EUROKINISSI/EM????I???) Eurokinissi

 

Όλα ξεκίνησαν μετά την καταγγελία στην αστυνομία για ληστεία σε περίπτερο στο Μενίδι, σύμφωνα με την οποία τρεις δράστες που ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ, διέφυγαν με κλεμμένο γκρι αυτοκίνητο μάρκα Volvo. Οι πινακίδες του είχαν κλαπεί στις 17 Ιανουαρίου 2011, από τη Νέα Ερυθραία.

Οι αστυνομικοί που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες εντόπισαν το ύποπτο αυτοκίνητο κοντά στη λεωφόρο Κηφισού με κατεύθυνση προς τον Πειραιά και το ακολούθησαν.

Ξεκίνησε καταδίωξη. Το αυτοκίνητο μπήκε στον παράδρομο της λεωφόρου, στο ύψος της Λαχαναγοράς στο Ρέντη, στο ρεύμα προς Πειραιά.

Στο σημείο αυτό το ΙΧ σταμάτησε ξαφνικά σε σκοτεινό σημείο του δρόμου και κάποιοι από τους επιβαίνοντες βγήκαν και γάζωσαν τους τέσσερις αστυνομικούς με καλάσνικοφ και πιστόλι.

Στην συνέχεια ξαναμπήκαν στο όχημα, ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν.

Κάτοικος της περιοχής, σε ερώτηση αν είδε το γεγονός απάντησε ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν μέσα στο σπίτι του και έπεσε στο πάτωμα ακούγοντας τους πυροβολισμούς.

“Δεν σταμάτησαν να ρίχνουν. Έριξαν πάρα πολλές φορές, σχεδόν επί 10 δευτερόλεπτα πυροβολούσαν συνεχώς” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, με τους τέσσερις να τραυματίζονται και δύο δυστυχώς να καταλήγουν.

Επίσης βολές από τους πυροβολισμούς των δραστών δέχθηκαν άλλοι τέσσερις αστυνομικοί, δύο στα κράνη και δύο στα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους, χωρίς να τραυματισθούν.

Δυνάμεις της αστυνομίας εντόπισαν λίγο μετά της 20:00 το κλεμμένο Volvo στο Μοσχάτο, στη οδό Κωνσταντινουπόλεως και Παλαιολόγου και σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε ένα καλάσνικοφ και ένα πιστόλι. Οι έρευνες συνεχίζονται με τη συμμετοχή και ελικοπτέρου της αστυνομίας.

Επιστρέφει από την Άγκυρα ο υπουργός

Εσπευσμένα για την Αθήνα αναχωρήσει τα μεσάνυχτα της Τρίτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, από την Άγκυρα όπου βρίσκεται, μετά το αιματηρό περιστατικό στην περιοχή του Ρέντη.

Τον Έλληνα υπουργό θα συνοδεύσει στο αεροδρόμιο ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Μπεσίρ Αταλάι, ο οποίος και όταν πληροφορήθηκε το συμβάν στην Αθήνα πρότεινε στον Έλληνα υπουργό να διαθέσει η τουρκική κυβέρνηση αεροσκάφος για την περίπτωση που εκείνος θα ήθελε να αναχωρήσει για την Ελλάδα.

Ανάγκη για αίμα

Αίμα χρειάζεται ο τρίτος τραυματίας αστυφύλακας, ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

Έχει κτυπηθεί στη μοιριαία αρτηρία και έχει χάσει πάρα πολύ αίμα.

Οι αστυνομικοί οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να συλλάβουν τους επικίνδυνους κακοποιούς είναι οι:

 

Ευαγγελινέλης Ιωάννης, 23 ετών. Κατετάγη στην ΕΛΑΣ το 2008, τον Ιούνιο και υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ.

Και ο

Σκυλογιάννης Γεώργιος, 22 ετών, ο οποίος κατετάγη τον Ιούλιο του 2009 στην ΕΛΑΣ και υπηρετούσε επίσης στην ομάδα ΔΙΑΣ της Δυτικής Αττικής.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Την βαθιά οδύνη του για το θάνατο των δυο νεαρών αστυνομικών την ώρα του καθήκοντος, εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας,

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του για το τραγικό περιστατικό στην περιοχή του Ρέντη , ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνει ότι ζούμε σε μια άγρια εποχή που το έγκλημα γίνεται όλο και πιο βίαιο, σημειώνοντας ότι αυτό το γεγονός προκαλεί θλίψη και ανησυχία.

Αναλυτικά το μήνυμα του κ. Παπούλια έχει ως εξής:

“Θέλω να εκφράσω τη βαθιά οδύνη μου για το θάνατο δύο νεαρών αστυνομικών, την ώρα του καθήκοντος. Είμαι βέβαιος ότι η ελληνική κοινωνία έχει

συγκλονιστεί από το γεγονός ότι δύο νέοι άνθρωποι σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να προστατεύουν τη νομιμότητα και την κοινωνική ειρήνη.

Ζούμε σε μια άγρια εποχή: Το έγκλημα γίνεται όλο και πιο βίαιο, αποκτά όλο και πιο αποκρουστικές μορφές. Είναι μια διαπίστωση που προκαλεί

θλίψη και ανησυχία, που γίνεται δραματική όταν διατυπώνεται στο βαρύ απόηχο της δολοφονίας δύο ανθρώπων που μόλις ξεκινούσαν τη ζωή τους.

Θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μου στους δικούς τους ανθρώπους».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα