Καταδίκη 35 ατόμων για διακίνηση ναρκωτικών στις φυλακές Τρικάλων

Καταδίκη 35 ατόμων για διακίνηση ναρκωτικών στις φυλακές Τρικάλων

Από τα 62 άτομα που είχαν παραπεμφθεί σε δίκη, 35 κρίθηκαν ένοχα για συμμετοχή σε κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών στις φυλακές Τρικάλων. Ανάμεσα τους και ένας σωφρονιστικός υπάλληλος

Ποινή κάθειρξης 21 ετών κατά συγχώνευση επέβαλε σε σωφρονιστικό υπάλληλο, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, για συμμετοχή σε πολυμελές κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, στις φυλακές των Τρικάλων. Από το ίδια δικαστήριο καταδικάστηκαν επίσης, τριάντα και πλέον άτομα, ενώ η αποκάλυψη της υπόθεσης έγινε τον Ιούλιο 2012, αφού προηγήθηκαν πολυήμερες παρακολουθήσεις τηλεφώνων.

Η απόφαση του δικαστηρίου εκφωνήθηκε ύστερα από ακροαματική διαδικασία που διήρκησε εβδομάδες. Είχαν παραπεμφθεί σε δίκη συνολικά 62 άτομα, από τα οποία τα 30 ήταν κρατούμενοι στις φυλακές Τρικάλων. Καταδικάστηκαν οι 35 και για αρκετούς εξ αυτών η έφεση είχε ανασταλτικό χαρακτήρα, ενώ η έκδοση της απόφασης έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Αθωώθηκαν 21, ένας απεβίωσε και για άλλους δύο η υπόθεση αναβλήθηκε.

Τον Ιούλιο του 2012, στη διάρκεια εκτεταμένης επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν εκατό αστυνομικοί από τις υπηρεσίες των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας και της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος, εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις που εισήγαγαν και διακινούσαν ναρκωτικά, στις φυλακές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, τα μέλη των οργανώσεων κατηγορούνται ότι μετέφεραν, εισήγαγαν και διακινούσαν ναρκωτικά σε διάφορες φυλακές της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής, η οποία καταβαλλόταν κυρίως σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Οι παράνομες δραστηριότητές τους επεκτεινόταν και σε άλλες φυλακές της χώρας, ενώ οι παραγγελίες για τη διακίνηση ναρκωτικών γινόταν από μέσω τηλεφώνων, μέσα από τις φυλακές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE: