Κατηγορούνται επειδή δεν γκρεμίζουν το Ηρώο

Κατηγορούνται επειδή δεν γκρεμίζουν το Ηρώο

Στο "σκαμνί" στελέχη της Πολεοδομίας Ηρακλείου

Δικάζονται για παράβαση καθήκοντος δύο στελέχη της Πολεοδομίας Ηρακλείου, επειδή δεν εκδίδουν άδεια κατεδάφισης του Ηρώου.

Οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου πάνω στο οποίο έχει κατασκευαστεί το Ηρώο (έχουν κατοχυρώσει την κυριότητα του ακινήτου τους με δύο διαφορετικές αποφάσεις του Αρείου Πάγου και μια του Συμβουλίου της Επικρατείας) ζητούν την κατεδάφιση του από το 2003, καθώς έχουν στα χέρια τους 5 αποφάσεις του υπουργείου Πολιτισμού και μια του υπουργείου Περιβάλλοντος, που ξεκαθαρίζουν ότι το κτίριο δεν είναι διατηρητέο και δεν είναι μνημείο.

Μετά την άρνηση της Πολεοδομίας να εφαρμόσει τις αποφάσεις αυτές κατέθεσαν εξώδικη διαμαρτυρία στον εισαγγελέα Ηρακλείου, για να εκφράσουν τη σφοδρή αντίδραση τους για τη στάση της υπηρεσίας, που δεν προχωρά τη διαδικασία της κατεδάφισης, σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις στην παλιά πόλη. Η παραπομπή των δύο στελεχών της Πολεοδομίας σε δίκη με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος έγινε με εισαγγελική εντολή.

Την ίδια στιγμή η πλευρά της Πολεοδομίας, υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να εκδώσει άδεια κατεδάφισης χωρίς την έγκριση της 13ης ΕΒΑ που έχει την ευθύνη για ολόκληρη την εντός των τειχών πόλη, που έχει χαρακτηριστεί αρχαιολογικός χώρος. Παράλληλα επικαλούνται και έγγραφο της ίδιας υπηρεσίας, που τους ζητά να μην κατεδαφίσουν πριν πάρει θέση για το επίμαχο θέμα.

Πηγή: cretalive.gr, Πατρίς

SHARE:

24Media Network