Κερδισμένοι σε τυχεροί παιχνίδια αλλά άτυχοι στη διακίνηση μεταναστών

Κερδισμένοι σε τυχεροί παιχνίδια αλλά άτυχοι στη διακίνηση μεταναστών

Πάνω από 13.000 ευρώ φαίνεται ότι είχαν κερδίσει σε τυχερό παιχνίδι του ΟΠΑΠ, τρία άτομα. Η τύχη τους άφησε όταν συνελήφθησαν ως διακινητές μεταναστών

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν τρία άτομα στην Ορεστιάδα, τα οποία διευκόλυναν την είσοδο και την έξοδο μεταναστών από και προς την χώρα και όπως αποδείχτηκε μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν και αρκετά τυχερά, καθώς στα σπίτια τους βρέθηκαν κερδισμένα δελτία τυχερού παιχνιδιού του ΟΠΑΠ.

Πιο αναλυτικά, οι δύο ημεδαποί, ένας 52χρονος και μία 21χρονη και ένας 45χρονος αλλοδαπός συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω να προσπαθούν να επιβιβάσουν σε λεωφορείο δύο μη νόμιμους μετανάστες. Ταυτόχρονα γινόταν έρευνα σε υπόγειο διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη, το οποίο ήταν μισθωμένο από τον 45χρονο και χρησιμοποιούνταν ως χώρος απόκρυψης και αναμονής μεταναστών. Εκεί βρέθηκαν 22 αλλοδαποί, οι οποίοι θα προωθούνταν στην κεντρική Ευρώπη.

Στα σπίτια τους βρέθηκαν, επίσης, αποδείξεις είσπραξης από δελτία τυχερού παιχνιδιού του ΟΠΑΠ, συνολικού ποσού 13.860,30 ευρώ, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, το ποσό των 4.300 ευρώ, παραστατικά συναλλαγής εταιρίας μεταφοράς χρημάτων 8.823 ευρώ, πλήθος καρτών sim και πακέτων σύνδεσης καρτοκινητής τηλεφωνίας, πλήθος υπηρεσιακών σημειωμάτων χορήγησης προθεσμίας αναχώρησης και εισιτήρια ΚΤΕΛ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας ενώ οι αρχές αναζητούν δύο ακόμα άτομα. Σε βάρος όλων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών.

SHARE:

24Media Network