12 αγκαλιές: Το νέο project του Φρεσκούλη μοιράζει φρούτα, λαχανικά και αγάπη

12 αγκαλιές: Το νέο project του Φρεσκούλη μοιράζει φρούτα, λαχανικά και αγάπη

Με αφορμή το Διεθνές έτος Φρούτων και Λαχανικών ο Φρεσκούλης κάνει "giveaway" για πολύ καλό σκοπό

Σε μια εποχή που η παγκόσμια κρίση υγείας όχι μόνο περιορίζει τις κοινωνικές μας επαφές, αλλά προκαλεί άγχος και ανασφάλεια, οι μικρές αλλά σημαντικές χειρονομίες προσφοράς έχουν τη δύναμη να φέρουν χαρά στη ζωή μας και να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη. Η προσφορά, εξάλλου, γεμίζει τον άνθρωπο με αγάπη και σεβασμό για τον συνάνθρωπό του.

Και με τόσες οργανώσεις -και όχι μόνο- που έχουν ανάγκη αυτήν τη στιγμή, το να προσφέρουμε απλόχερα τη βοήθειά μας μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά, τόσο για εκείνους όσο και για τη δική μας ψυχική ευεξία. Και τι είναι ποιο σημαντικό από την προσφορά φρέσκων φρούτων και λαχανικών, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η διατροφή και η υγεία μας αποτελεί προτεραιότητα όλων.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τον οποίο ο ΟΗΕ ανέδειξε το 2021 ως το «Διεθνές Έτος Φρούτων και Λαχανικών» (IYFV 2021) και ο Φρεσκούλης αποφάσισε να υποστηρίξει 12 επιπλέον κοινωφελείς φορείς προσφέροντας φρέσκα φρούτα και λαχανικά για έναν ολόκληρο μήνα, στο πλαίσιο προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί από το 2016.

Ο δεύτερος λόγος είναι κάτι που λίγο – πολύ όλοι γνωρίζουμε: η σημασία των φρούτων και των λαχανικών στην διατροφή μας. Είναι αλήθεια ότι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του οργανισμού μας, αλλά και της ψυχικής υγείας μας. Επειδή όμως η θεωρία απέχει πολύ από την πράξη, η ανάδειξη του 2021 ως το “Διεθνές Έτος Φρούτων και Λαχανικών” και η πρωτοβουλία του Φρεσκούλη είναι ένα καλό kind reminder για να φέρεις την υγεία στο τραπέζι σου.

Γίνε μέρος της πρωτοβουλίας

Και αν χρειαζόσουν μια επιπλέον αφορμή για να εντάξεις περισσότερα φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σου, τότε ο Φρεσκούλης σου δείχνει τον τρόπο για να λάβεις μέρος στην κλήρωση για ένα από τα 12 καλάθια φρούτων και λαχανικών για το Πασχαλινό σου τραπέζι!

Αναζήτησε το σχετικό post στο Instagram του Φρεσκούλη μέχρι τις 29 Μαρτίου, επίλεξε έναν από τους κοινωφελείς φορείς που συμμετέχουν στην ενέργεια, γράψε ένα σχόλιο με την οργάνωση της επιλογής σου, κάνε like στο post και φρόντισε να ακολουθήσεις τον @freskoulis. Έτσι, μπαίνεις αυτόματα στην κλήρωση για να κερδίσεις ένα καλάθι με φρούτα και λαχανικά, ενώ παράλληλα, στηρίζεις τις ευπαθείς ομάδες σε μια εποχή που η ανάγκη είναι ίσως μεγαλύτερη από ποτέ.

Μάλιστα, δώδεκα αγαπημένα πρόσωπα που έχουν σχέση με την διατροφή στηρίζουν με την πολύτιμη συμμετοχή τους την κοινωνική δράση της εταιρίας Eurocatering: Χρόνης Δαμαλάς, Μάνος Δημητρούλης, Έφη Κολοβέρου, Ανδρέας Λαγός, Γιάννης Λουκάκος, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, Madame Ginger, Mamatsita, Απόστολος Ρουβάς, Δημήτρης Σκαρμούτσος, Αγγελική Σπανού και η Ελένη Ψυχούλη.

Η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Μπορούμε», συνέβαλε δημιουργώντας την λίστα με τους κοινωφελείς φορείς που χρειάζονται την περισσότερη στήριξη αυτό το διάστημα:

  1. Πνοή Αγάπης, Αθήνα
  2. Στέγη Θηλέων ο Άγιος Αλέξανδρος, Αθήνα
  3. Φιλανθρωπικό Σωματείο ο Άγιος Πολύκαρπος, Αθήνα
  4. Οργανισμός ο Πλησίον, Αθήνα
  5. Ξενώνας Άρσις Καλλιθέα, Αθήνα
  6. Άσυλο Ανιάτων, Αθήνα
  7. Οικοτροφείο Θάλπος, Αθήνα
  8. Ιατρική Παρέμβαση Δομές για Πρόσφυγες, Αθήνα
  9. Η Φοίβη (Δομή για γυναίκες), Αθήνα
  10. Στέγη Νέων Παιδικών Χωριών SOS, Αθήνα
  11. Χριστιανικό Στέκι (Συσσίτιο αστέγων), Θεσσαλονίκη
  12. Μονάδα Αυτιστικών Ατόμων “ΕΛΠΙΔΑ”, Θεσσαλονίκη
  13. Άσυλο Ανιάτων – Κοινωνική Αλληλεγγύη – Η Αγία Ευφροσύνη, Πάτρα
  14. Ίδρυμα για Παιδιά με Νοητική Υστέρηση ΜΕΡΙΜΝΑ, Πάτρα
  15. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ – Παιδική Στέγη, Λάρισα
  16. Ξενώνας Ελευθερία (Σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων αυτιστικών ατόμων), Λάρισα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα