1ο Λύκειο Γέρακα: Αποβλήθηκαν μαθητές που τραγούδησαν το "Μακεδονία Ξακουστή" - Τι απαντούν οι ίδιοι

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου MOTIONTEAM

Η απάντηση ενός εκ των μαθητών που αποβλήθηκαν επειδή τραγουδούσαν το "Μακεδονία Ξακουστή". "Είμαστε πατριώτες και εκπροσωπούμε την πατρίδα μας".

Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση του συλλόγου του επικεφαλής και του συλλόγου διδασκόντων του 1ου Γενικού Λυκείου Γέρακα να αποβάλλει μαθητές οι οποίοι κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου τραγούδησαν το "Μακεδονία, ξακουστή" με την αιτιολογία ότι εγκατέλειψαν το σχηματισμό.

Ένας εκ των έξι συνολικά μαθητών που αποβλήθηκαν μιλώντας στο notioanatolika.gr είπε ότι θέλησαν να παρελάσουν τραγουδώντας το συγκεκριμένο τραγούδι «χωρίς να προσβάλλουμε καμία εθνικότητα, κανένα λαό, χωρίς να εκπροσωπούμε κάποια κόμματα ή οργανώσεις. Εκπροσωπούσαμε καθαρά τους εαυτούς μας σαν Έλληνες και μαθητές λυκείου».

«Δεν θεωρώ δικαιολογημένη την ποινή που μας επιβλήθηκε. Δεν συμφωνεί κανείς με αυτήν, ούτε οι μαθητές, ούτε ο σύλλογος γονέων, ούτε ο δήμαρχος της περιοχής», πρόσθεσε ο ίδιος μαθητής.

«Θέλαμε χρόνια να το κάνουμε αυτό μας τρέναραν όμως κάποιοι καθηγητές με εξαίρεση δύο, οι οποίοι μας παρότρυναν να το κάνουμε. Φέτος είμαστε στην τελευταία τάξη και είμαστε πιο κατασταλαγμένοι, γνωρίζουμε τί θέλουμε, ξέρουμε τα “πιστεύω” μας «Το Μακεδονικό είναι ένα μείζον ζήτημα της εποχής.

Ως πατριωτάκια μας εκφράζει και θέλαμε να πούμε τη γνώμη μας σε μια παρέλαση. Στην οποία δεν εκπροσωπούσαμε το 1ο ΓΕΛ αλλά την πατρίδα μας της Ελλάδα και τιμούσαμε τους προγόνους που έχουν κάνει ό,τι έχουν κάνει για μας».

Πηγή: 

notioanatolika.gr

SHARE:

24Media Network