48ωρη απεργία των αρχαιολόγων για το νέο οργανόγραμμα του υπ. Πολιτισμού

48ωρη απεργία των αρχαιολόγων για το νέο οργανόγραμμα του υπ. Πολιτισμού

Απεργεί την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων. Ποιοι οι λόγοι

Απεργία την Τετάρτη (22/10) και την Πέμπτη (23/10) προκήρυξε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων με ομόφωνη απόφαση της συνέλευσής του.

Οι αρχαιολόγοι αντιδρούν στη διάλυση της Αρχαιολογικής υπηρεσίας, που θα επέλθει με το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το οποίο μπαίνει σε εφαρμογή στις 28 Οκτωβρίου.

ADVERTISING

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε την Δευτέρα (20/10) ο ΣΕΑ, επισημαίνει, μεταξύ άλλων:

"Η πολιτική ηγεσία επιμένει στην εφαρμογή του απαράδεκτου Οργανισμού συρρίκνωσης του ΥΠΠΟΑ στις 28 Οκτωβρίου, ενώ γνωρίζει τη βλάβη που θα επιφέρει αυτό στην εξυπηρέτηση των πολιτών, στα έργα ΕΣΠΑ και στις σωστικές ανασκαφές.

Δημιουργείται μεγάλο θέμα με τις μετακινήσεις υπαλλήλων, Τμηματαρχών και Διευθυντών.

Το ΥΔΜΗΔ συνεχίζει τη στοχοποίηση των ΙΔΑΧ συναδέλφων, με το Σώμα Ελεγκτών-Επιθεωρητών να στέλνει πορίσματα για την προϋπηρεσία τους στον Εισαγγελέα, όπου ήδη συνάδελφοι άλλων ειδικοτήτων καλούνται να απολογηθούν ως «ύποπτοι»!

Ετοιμάζεται ήδη νέο μισθολόγιο στο δημόσιο, που θα επιφέρει νέες μειώσεις στους καταρρακωμένους μισθούς μας.

Ετοιμάζεται σχέδιο νόμου που θα καταργεί ή θα περιορίζει τις ειδικές άδειες στο δημόσιο, μεταξύ αυτών και της «επιδημίας».

Ήδη την Τετάρτη 22/10 ψηφίζεται στη Βουλή το σχέδιο νόμου «Ανοικτή διάθεση και περαιτέρω χρήση εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων του δημόσιου τομέα κ.λπ.» στο οποίο το ΥΠΠΟΑ ενσωματώνει τροποποιήσεις και «διορθώσεις» στον Οργανισμό. Από αυτό προκύπτει:

Η προχειρότητα με την οποία φτιάχτηκε το ΠΔ 104/2014, που ακόμη και πριν την εφαρμογή του χρειάζεται νόμο για να διορθωθεί!

Ενσωματώθηκε σε τροπολογία η κατάργηση του μεταπτυχιακού τίτλου ως προϋπόθεση για τους ΠΕ Αρχαιολόγους ειδ. Προϊστορικών Κλασικών και Βυζαντινών-Μεταβυζαντινών, όμως παραμένει ως προϋπόθεση για τον κλάδο ΠΕ Ιστορικών.

Δεν ελήφθησαν υπόψη οι προτάσεις του ΣΕΑ για τον κλάδο ΠΕ Αρχαιολόγων, τις οποίες εγκαίρως είχε καταθέσει ο Σύλλογος.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ καταργεί τη μεταβατική διάταξη της παρ. 4 του άρθρου 70 του ΠΔ 104/14, σύμφωνα με την οποία, μέχρι να ενεργοποιηθούν οι νέες Υπηρεσίες της ΓΔΑΠΚ θα μπορούσαν να συνεχίσουν να λειτουργούν οι ΕΠΚΑ και οι ΕΒΑ. Ενώ γνωρίζει η πολιτική ηγεσία ότι η επιμονή της για την εφαρμογή του νέου Οργανισμού στις 28 Οκτωβρίου θα έχει ως συνέπεια απίστευτες δυσλειτουργίες, ενώ γνωρίζει ότι άλλα Υπουργεία, με πολύ λιγότερο παραγωγικό έργο και λιγότερες υπηρεσίες στην περιφέρεια, ήδη ζητούν την καθυστέρηση εφαρμογής των Οργανισμών τους, το ΥΠΠΟΑ πρωτοπορεί καταργώντας κάθε μεταβατική διάταξη για την ΓΔΑΠΚ. Εντύπωση προκαλεί, βέβαια, ότι η αντίστοιχη μεταβατική παράγραφος για τις Υπηρεσίες της ΓΔΑΜΤΕ (παρ. 5) δεν καταργείται!".

SHARE:

24Media Network