Πάσχα 2019: 5 πράγματα για να μην τρέχεις τελευταία στιγμή την Κυριακή

Πάσχα 2019: 5 πράγματα για να μην τρέχεις τελευταία στιγμή την Κυριακή
Σούβλισμα του οβελία Eurokinissi

Η ημέρα που όλοι περιμένουν για να σουβλίσουν σε χωριά και πόλεις πλησιάζει επικίνδυνα και καλό είναι να είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για να μην τρέχουμε τελευταία στιγμή.

Το αρνί, το κοντοσούβλι, η σούβλα, τα κάρβουνα. Αυτά είναι τα βασικά που λογικά κανείς δεν ξεχνάει την Κυριακή του Πάσχα.

Είναι όμως αρκετά για να επικεντρωθείτε στη διασκέδαση και να μην σας καταβάλει η κούραση και το άγχος την ημέρα που οικογένειες και παρέες συγκεντρώνονται για να περάσουν καλά; Παρακάτω θα βρείτε πέντε πράγματα που θα κάνουν την ημέρα ευκολότερη.

1. Μοτέρ

Σίγουρα ο διαγωνισμός για το ποιός από την παρέα είναι ο καλύτερος ψήστης έχει το ενδιαφέρον του, αλλά είναι μάλλον προτιμότερο όταν τελειώσει η διαδικασία να μην είστε εσείς πιο ψημένοι από τον ήλιο απ’οτι το αρνί από τα κάρβουνα. Ένα αξιοπρεπές μοτέρ σούβλας με τιμη γύρω στα 25 ευρώ θα κάνει τη δουλειά που θέλετε όσο θα πίνετε και θα συζητάτε σε κάποια σκιά λίγο πιο δίπλα.

2. Μπαλαντέζα

Αν δεν θέλετε το σπίτι να γίνει μαύρο από την κάπνα, τη σούβλα θα τη βάλετε σε μια απόσταση από την πόρτα και συνεπώς οποιαδήποτε μπρίζα. Αν νομίζετε ότι είναι λίγοι αυτοί που τα έχουν υπολογίσει όλα και τελευταία στιγμή καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να έχουν παροχή ρεύματος, είστε γελασμένοι. Μια μπαλαντέζα λοιπόν είναι απαραίτητη.

3. Γάντζοι

Έχετε το αρνί, έχετε τη σούβλα, έχετε τα κάρβουνα, έχετε και το μοτέρ. Πιστεύετε ότι είστε πλήρεις; Για να μην καταλήξετε να ψήνετε μπριζόλες στο φούρνο λόγω …αμέλειας, απαραίτητα αξεσουάρ είναι οι γάντζοι. Μην τους ξεχάσετε.

4. Μπαλτάς

Ένα ολόκληρο αρνί, δύσκολα θα το κόψετε με τα μαχαίρια της κουζίνας. Για να μην πάτε σε κινήσεις καράτε και αν δεν είστε από αυτούς που το τρώνε ολόκληρο πάνω από τη σούβλα, καλό θα ήταν να έχετε προμηθευτεί έναν μπαλτά. Με προσοχή πάντα.

5. Σπάγκος

Η διαδικασία γνωστή. Για να μη δείτε το αρνάκι σας να πέφτει μέσα στη θράκα με τα κάρβουνα και καταστραφεί ένα γλέντι, θα χρειαστει να το στερεώσετε με σπάγκο. Οπότε μην τον ξεχάσετε. Γιατί, για να επιστρέψουμε στον διαγωνισμό ψήστη, μάλλον κανείς δεν θέλει να ακούει το δούλεμα από συγγενείς και φίλους. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα