58η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα: Πρώτη στην ΕΕ και 12η στον κόσμο η ελληνική ομάδα

Στιγμιότυπο από την τιμητική εκδήλωση που πραγματοποίησε σήμερα το Ίδρυμα Ωνάση,παρουσία του Υπουργού παιδείας Κώστα Γαβρόγλου,για την βράβευση μαθητών που διακρίθηκαν σε διεθνείς και Βαλκανικές μαθητικές Ολυμπιάδες το έτος 2016,Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Στιγμιότυπο από την τιμητική εκδήλωση που πραγματοποίησε σήμερα το Ίδρυμα Ωνάση,παρουσία του Υπουργού παιδείας Κώστα Γαβρόγλου,για την βράβευση μαθητών που διακρίθηκαν σε διεθνείς και Βαλκανικές μαθητικές Ολυμπιάδες το έτος 2016,Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Η ελληνική αποστολή κατέκτησε συνολικά ένα χρυσό μετάλλιο, τέσσερα αργυρά και ένα χάλκινο

Άλλη μία μεγάλη επιτυχία προστέθηκε στην ιστορία των ελληνικών ομάδων που συμμετέχουν στις διεθνείς επιστημονικές ολυμπιάδες, καθώς στην 58η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, από 12 έως 23 Ιουλίου 2017, η Ελλάδα κατετάγη 12 παγκοσμίως και πρώτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδικότερα, η ελληνική αποστολή κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο, τέσσερα αργυρά και ένα χάλκινο. Συγκεκριμένα, οι μαθητές που διακρίθηκαν είναι: Βασίλης Γεωργιάδης (χρυσό), Δημήτρης Μελάς (αργυρό), Δημήτρης Λώλας (αργυρό), Ραφαήλ Τσιάμης (αργυρό), Δημήτρης Τσιντσιλίδας (αργυρό) και Ραφαήλ Ψυρούκης  (χάλκινο).

«Οι μαθητές αυτοί με όπλο το μεγάλο ταλέντο τους στα μαθηματικά συνέχισαν τη μεγάλη παράδοση των επιτυχιών των ελληνικών ομάδων στις Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες, πετυχαίνοντας την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών» ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ).

Τα συγχαρητήρια στους μαθητές, αλλά και την ΕΜΕ, έδωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου. «Η επιτυχία των Ελλήνων μαθητών στην 58η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα αποτελεί πνοή ελπίδας ενάντια στα αρνητικά στερεότυπα που προβάλλονται για την εκπαίδευση στη χώρα μας. Αυτά τα θαυμάσια μυαλά συνέχισαν μια παράδοση χρόνων στις επιτυχίες των μαθητών μας σε τέτοιου τύπου επιστημονικές διοργανώσεις» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός.

Αρχηγός της ελληνικής αποστολής ήταν ο πρόεδρος της ΕΜΕ, καθηγητής του ΕΜΠ, Ανάργυρος Φελλούρης και υπαρχηγός, ο μαθηματικός Σιλουανός Μπραζιτίκος

 Οι Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες είναι ένας θεσμός υψηλότατου επιστημονικού επιπέδου όπου συμμετέχουν τα μεγαλύτερα ταλέντα στο χώρο των μαθηματικών από όλο σχεδόν τον κόσμο. Για 3η συνεχή χρονιά, μεγάλος χορηγός της ομάδας ήταν το Ίδρυμα Ωνάση.

Φωτό Αρχείου

SHARE:

24Media Network