79η ΔΕΘ: Τρεις εισαγγελείς για τα μέτρα. Κικίλιας: "Οι αστυνομικοί, θα είναι όσοι πρέπει"

79η ΔΕΘ: Τρεις εισαγγελείς για τα μέτρα. Κικίλιας: "Οι αστυνομικοί, θα είναι όσοι πρέπει"
MOTIONTEAM

Περίπου 4.000 αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη για εγκαίνια της ΔΕΘ, με τρεις εισαγγελείς να επιβλέπουν τα μέτρα. Τι δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας για την παρουσία της αστυνομίας

"Αστακός" θα είναι η Θεσσαλονίκη τις επόμενες μέρες, με αποκορύφωμα το Σάββατο (06/09), όταν θα γίνουν τα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ενώ έχουν προγραμματιστεί και διαδηλώσεις διάφορων φορέων, οργανώσεων και συνδικάτων.

Το επιτελείο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί συσκέψεις επί συσκέψεων ενώ σε κάποιες παρέστη και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρης Τσακνάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, 3.500-4.000 αστυνομικοί από διάφορες περιοχές της χώρας, θα βρεθούν στην πόλη ενώ η εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έκανε δεκτό γραπτό αίτημα της ΕΛ.ΑΣ. για τη διάθεση εισαγγελέων που θα εποπτεύουν τα αστυνομικά μέτρα κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων την ημέρα των εγκαινίων.

Πρόκειται να διατεθούν τρεις αντιεισαγγελείς Πρωτοδικών, οι οποίοι θα βρίσκονται στο κέντρο επιχειρήσεων της αστυνομίας στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας πάντως, κατά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη (04/09) με τον περιφερειάρχη Κεντρική Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, αποδέχτηκε ότι η αστυνομική παρουσία στη ΔΕΘ θα είναι αυξημένη αλλά δεν ανέφερε συγκεκριμένο αριθμό.

"Οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη τις μέρες της ΔΕΘ θα είναι όσοι πρέπει να είναι. Ούτε εμείς θέλουμε η πόλη να είναι αστυνομοκρατούμενη, ούτε όμως και οι πολίτες να αισθάνονται ανασφαλείς και έκθετοι σε τυχόν έκτροπα. Γνωρίζουμε ότι στη ΔΕΘ οι Θεσσαλονικείς δε θέλουν να βλέπουν την πόλη τους αστυνομοκρατούμενη. Αλλά παράλληλα δε θέλουν να γίνονται έκτροπα. Οι εντολές μου είναι να φροντίσουν οι αστυνομικοί ώστε ο κόσμος να κυκλοφορεί ελεύθερα, αλλά να φροντίσουν και για την ασφάλεια και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης" δήλωσε ο υπουργός.

Ο κ. Τζιτζικώστας, από την πλευρά του, επεσήμανε: "Η ΔΕΘ είναι ο σημαντικότερος θεσμός για τη Θεσσαλονίκη και ζητήσαμε να μην αστυνομοκρατείται, επειδή θέλουμε όλοι όσοι έρχονται στην πόλη, επισκέπτες της Έκθεσης, τουρίστες, διερχόμενοι, εμπορικοί επισκέπτες, αλλά και οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης να απολαύσουν αυτές τις μέρες τη διαμονή τους στην πόλη".

Πληροφορίες από voria.gr

SHARE:

24Media Network