80χρονος φαίνεται πως ευθύνεται για πυρκαγιά κοντά στη Μονή Αρκαδίου

Πυροσβέστες επιχειρούν για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κτήριο κέντρου διασκέδασης στη λεωφόρο Πειραιώς στην Αθήνα το πρωί του Σαββάτου 26 Σεπτεμβρίου 2015. Για την κατάσβεσή της επιχέιρησαν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα.
(EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
Πυροσβέστες επιχειρούν για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κτήριο κέντρου διασκέδασης στη λεωφόρο Πειραιώς στην Αθήνα το πρωί του Σαββάτου 26 Σεπτεμβρίου 2015. Για την κατάσβεσή της επιχέιρησαν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα. (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ολονύχτια μάχη με τις… φλόγες σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο. Ένας 80χρονος φαίνεται πως ευθύνεται για τη φωτιά κοντά στη Μονή Αρκαδίου

Ολονύχτια μάχη με τις… φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στα δύο πύρινα μέτωπα που είναι ακόμα ενεργά σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο Κρήτης, ωστόσο βρίσκονται σε ύφεση. Παράλληλα, όπως μεταδίδει το Cretapost, συνελήφθη ένας 80χρονος ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση στην μεγάλη φωτιά στη περιοχή Χάρκια του Ρεθύμνου (κοντά στην Μονή Αρκαδίου).

Η φωτιά έχει κάνει… στάχτη 1.200 στρέμματα χορτολιβαδικής, δασικής και γεωργικής έκτασης. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της νύχτας παρέμειναν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής προκειμένου να την θέσουν υπό πλήρη έλεγχο. Πιο συγκεκριμένα στο σημείο βρίσκονται 8 οχήματα με 23 άνδρες και δύο πεζοπόρα τμήματα.

Ποταμιές

Την ίδια ώρα οι πυροσβέστες βρίσκονταν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας και στη φωτιά που ξέσπασε στις Ποταμιές Ηρακλείου. Η φωτιά βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο από χθες, ενώ στην περιοχή παραμένουν 4 πυροσβέστες με δύο οχήματα. Η φωτιά, μέχρι τώρα, υπολογίζεται ότι έχει κάψει περίπου 200 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Στο «κόκκινο» τα Χανιά

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι σήμερα οι κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης των Χανίων καθώς ενώ η ένταση των ανέμων φαίνεται να πέφτει σήμερα στην Κρήτη, στα Χανιά ο κίνδυνος της πυρκαγιάς παραμένει υψηλός.

H Πυροσβεστική Υπηρεσία εφιστά την προσοχή των πολιτών, συνιστώντας:

  • να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς.
  • να απομακρύνονται έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της για τη δική τους ασφάλεια και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς αυτή θα καταφθάνει.
  • να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199.

ΠΗΓΗ CRETAPOST

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
SHARE:

24Media Network