ΑΑΔΕ: Αυτό είναι το νέο Ε1 των φορολογικών δηλώσεων

ΑΑΔΕ: Αυτό είναι το νέο Ε1 των φορολογικών δηλώσεων
Κόσμος στην παραλία του Φλοίσβου Eurokinissi

Στη δημοσιότητα ο τύπος και το περιεχόμενο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2020. Ποιες οι αλλαγές σε σχέση με το περσινό.

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση της ΑΑΔΕ, σχετικά με τον τύπο και περιεχόμενο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2020, των λοιπών εντύπων και των δικαιολογητικών εγγράφων που συνυποβάλλονται με αυτή.

Στο νέο Ε1 προβλέπονται αλλαγές σε σχέση με το περυσινό και αφορούν δηλώσεις εισοδήματος ή εκπτώσεις δαπανών. Πιο συγκεκριμένα έχουν γίνει τροποποιήσεις σε σχέση με το πώς αποτυπώνονται πληροφοριακά στοιχεία για την πραγματοποίηση δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής. Επίσης εισάγονται νέοι κωδικοί για την εναλλακτική φορολόγηση εισοδήματος φυσικών προσώπων, δικαιούχων εισοδήματος από συντάξεις που προκύπτουν στην αλλοδαπή, τα οποία μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα, για το εισόδημα που αποκτούν οι αμειβόμενοι αθλητές και οι προπονητές από τις αθλητικές ανώνυμες εταιρείες.

Επίσης υπάρχει ο κωδικός το μειωμένο φορολογικό συντελεστής για όσους ασχολούνται με την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, αγαθών ή ειδών σχετικά με τα ηλεκτρικά οχήματα., όπως και νέος κωδικός 423 στον πίνακα 6 του εντύπου Ε1 και αφορά τα stock options.

Επιπλέον έχει μπει νέος κωδικός 625 στον πίνακα 7 προκειμένου του εντύπου Ε1 στον οποίο θα δηλωθούν τα ποσά έκπτωσης για όσους εισέφεραν κεφάλαια σε κεφαλαιουχική εταιρεία που είναι εγγεγραμμένη στο Εθνικό Μητρώο νεοφυών Επιχειρήσεων.

Επιπλέον προβλέπεται νέος κωδικός 627 στον πίνακα 7 του εντύπου Ε1 στον οποίο θα δηλωθούν οι δαπανες αναβάθμισης κτιρίων και ανακαινίσεων, αλλά και νέος κωδικός 629 για τις δωρεές που έγιναν προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) για την ενίσχυση της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Λυρικής Σκηνής που εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα. Ανάλογα και για την Επιτροπή “Ελλάδα 2021” προβλέπεται νέος κωδικός 631 για δαπάνες που αναγνωρίζονται φορολογικά ως εκπιπτόμενες δαπάνες αφαιρούμενες του συνολικού εισοδήματός τους.

Το νέο έντυπο Ε1 για το φορολογικό έτος 2020 είναι το εξής:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα