ΑΑΔΕ

Τέλος χρόνου για το "φορολογικό διαζύγιο" του 2021

Τέλος χρόνου για το "φορολογικό διαζύγιο" του 2021

Στις χωριστές δηλώσεις φόρου εισοδήματος συζύγων δεν υφίσταται η έννοια του οικογενειακού εισοδήματος για την κάλυψη των επιμέρους τεκμηρίων καθενός εκ των συζύγων, καθώς τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης βαρύνουν τον κάθε σύζυγο ατομικά.

Ουρά σε εφορία

Πώς θα στηθεί η "ομπρέλα" προστασίας από τεκμήρια και πέναλτι για τις e – αποδείξεις

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) εξετάζει πώς θα γίνει πιο εύκολα και αξιόπιστα η καταγραφή, όσων θα ενταχθούν στην περίμετρο προστασίας για τα τεκμήρια και τις ηλεκτρονικές αποδείξεις.

Ακίνητα

Φουλάρει η ΑΑΔΕ για ελέγχους στις μισθώσεις Airbnb εν όψει της σεζόν

Νέες τεχνικές αξιοποιεί η ΑΑΔΕ στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής στις βραχυχρόνιες μισθώσεις. Έτσι οι ελεγκτές θα μπαίνουν στις πλατφόρμες και ως "πελάτες" και θα προχωρούν σε έλεγχο του ακινήτου. Στο μικροσκόπιο ελέγχων μισθώσεις τύπου Aribnb.

ΑΑΔΕ

Πειραγμένα λογισμικά, συστήματα carousel και τιμολόγια - "μαϊμού" στα "δίκτυα" της ΑΑΔΕ

"Πειραγμένα" λογισμικά για την αλλοίωση φορολογικών στοιχείων, συστήματα carousel για την υφαρπαγή ΦΠΑ, εικονικά τιμολόγια, εταιρίες με εικονικά στοιχεία και φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ βγάζει η "ψαριά" της ΑΑΔΕ το 2020.

Start-up επιχείρηση

Αναζητώντας τις νέες "ΒΕΑΤ": Μεγάλες εκπτώσεις φόρου για όσους ποντάρουν σε νεοφυείς επιχειρήσεις

Ο "επενδυτικός άγγελος" μπορεί να τύχει του δικαιώματος έκπτωσης από το φορολογητέο του εισόδημα για εισφορές κεφαλαίου σε νεοφυείς επιχειρήσεις μέχρι του συνολικού ποσού των τριακοσίων χιλιάδων (300.000) ευρώ ανά φορολογικό έτος.

Εφορία

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τις ΔΟΥ τραβούν την ανηφόρα - Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΑΑΔΕ

Νέα χρέη προστίθενται στη "δεξαμενή" των ληξιπρόθεσμων με βάση τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για τον περασμένο Φεβρουάριο. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι υπήρχαν αναστολές πληρωμών σε ισχύ.

Ουρά σε εφορία

ΑΑΔΕ: Πώς θα υποβάλλετε αίτηση για ρύθμιση δανείων με εγγύηση Δημοσίου

Η αίτηση για την υπαγωγή σε ρύθμιση οφειλών υποβάλλεται στην Υπηρεσία της ΑΑΔΕ (ΔΟΥ ή Ελεγκτικό Κέντρο), που είναι αρμόδια για την είσπραξη. Οι προθεσμίες και η διαδικασία βήμα προς βήμα.

Ακίνητα στην Αθήνα

Ενοίκια: Ελπίδες για άρση αδιεξόδου με τις αποζημιώσεις συνιδιοκτητών ακινήτων

Η ΑΑΔΕ σε περιπτώσεις πολλαπλών δηλώσεων Covid από συνιδιοκτήτες, προχωρά σε ταυτοποίηση των ακινήτων και απλοποίηση διαδικασίας ώστε όσες αποζημιώσεις δεν έχουν καταβληθεί να ξεκινήσουν να πληρώνονται στο τέλος της εβδομάδας.

Τουρίστες στου Φιλοπάππου (Φωτογραφία αρχείου)

Πακέτο μέτρων: Ανεβαίνει ο λογαριασμός και περιμένει και ο τουρισμός

Η χώρα έχει δανειστεί 22 δισ. ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια για τη στήριξη των ταμειακών της διαθεσίμων αυξάνοντας το λογαριασμό του χρέους σε δυσθεώρητα επίπεδα. Κι ακόμη υπάρχει μακρύς δρόμος μέχρι να ξεκινήσει ο "αιμοδότης" τουρισμός.

Χρήματα

Μειωμένα εισοδήματα και "απαγορευτικό" στην κατανάλωση βάζουν χαμηλά τον βατήρα των κρατικών εσόδων

Με την αγορά κλειστή είναι εμφανές ότι το δημόσιο ταμείο έχασε πολλά ποσά το 2020,κάτι που και φέτος αναμένεται να γίνει., με το πρώτο τρίμηνο να έχει χαθεί. Και το 2020 πάντως ο ΕΝΦΙΑ ήταν στυλοβάτης των εσόδων.

Κλειστή επιχείρηση εστίασης στη Θεσσαλονίκη

Ποιοι έχουν δικαίωμα αίτησης στην Επιστρεπτέα 7 – Η απόφαση και οι προθεσμίες

Το μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής για τον Απρίλιο θα διαθέσει ένα ύψος πόρων που φτάνει το 1 δισεκ. ευρώ, με βάση κριτήριο μείωσης τζίρου το πρώτο τρίμηνο του έτους ενώ ανάλογα με την πορεία των υγειονομικών δεδομένων ενδεχομένως να επαναληφθεί.

Στιγμιότυπο από το Σύνταγμα εν μέσω lockdown

Πακέτο στήριξης: Παρατείνεται το "κούρεμα" στα ενοίκια, επίσπευση καταβολών Φεβρουαρίου - Μαρτίου για ιδιοκτήτες

Νέα μέτρα στήριξης ανακοίνωσαν το μεσημέρι οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας. Έρχεται διπλή καταβολή για τα "κουρεμένα" ενοίκια και αναστέλλεται η πληρωμή δόσεων φορολογικών ρυθμίσεων από τις πληττόμενες επιχειρήσεις.

Ενοικιαστήρια - Φωτογραφία αρχείου

"Κουρεμένα" ενοίκια: Ξεκινούν οι πληρωμές για τον Ιανουάριο - "Καίει" το θέμα με τις υπεκμισθώσεις

Σήμερα αναμένεται να καταβάλει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τις αποζημιώσεις για τα μειωμένα ενοίκια μηνός Ιανουαρίου στους δικαιούχους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ακίνητα στη Αθήνα

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις διορθώσεις των δηλώσεων Covid από τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις τροποποιητικές δηλώσεις COVID και διορθώσεις λαθών και παραλείψεων από τους ιδιοκτήτες για τα μειωμένα ενοίκια της περιόδου Μαρτίου - Δεκεμβρίου 2020.

Ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας

Ιδιοκτήτες: Αναζητείται "αντίδοτο" στα παράπονα για καθυστερήσεις για τις αποζημιώσεις ενοικίων

Οι ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα θα αποκτήσουν τη δυνατότητα για άμεση ενημέρωση για το τι γίνεται με πιθανούς συμψηφισμούς με τις φορολογικές οφειλές για τα κουρεμένα ενοίκια της περιόδου Μαρτίου-Οκτωβρίου.

Υπουργείο Οικονομικών

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Ποιες επιχειρήσεις μπαίνουν στο παρά πέντε

Με ΚΥΑ που ήδη ανακοινώθηκε, επιχειρήσεις που αποκλείστηκαν από τη διαδικασία της επιστρεπτέας προκαταβολής 6, επειδή εκ παραδρομής δεν υπέβαλαν δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Ενοίκια: Δεύτερη ευκαιρία για διορθώσεις δηλώσεων COVID και διεκδίκηση αποζημιώσεων – Οι προθεσμίες

Ενοίκια: Δεύτερη ευκαιρία για διορθώσεις δηλώσεων COVID και διεκδίκηση αποζημιώσεων – Οι προθεσμίες

Μέχρι τα μέσα Απριλίου περίπου οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να υποβάλουν διορθωτικές δηλώσεις COVID προκειμένου να διεκδικήσουν αποζημιώσεις για “κουρέματα” ενοικίων που έγιναν πέρυσι.

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας εν μέσω lockdown

Φορολογικές Δηλώσεις: Διπλό σωσίβιο για φόρους και τεκμήρια από τα ποσά των κρατικών επιδοτήσεων

Τα ποσά των κρατικών επιδοτήσεων δεν αποτελούν εισόδημα και δεν υπόκεινται σε οποιοδήποτε φόρο, εισφορά, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Κιβώτια με λαθραία τσιγάρα (φωτογραφία αρχείου)

"Wanted": Αμοιβές και μπόνους σε όσους καταδίδουν λαθρεμπόρους τσιγάρων, ποτών και καυσίμων

Με απόφαση του υπ. Οικονομικών, εκδίδεται εγκύκλιος από την ΑΑΔΕ που αναφέρει τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης αμοιβών σε όσους συμβάλλουν στη διευκόλυνση έρευνας για την καταστολή λαθρεμπορικών πράξεων.

Κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Λήγουν οι προθεσμίες για τέλη κυκλοφορίας και επίδομα θέρμανσης - Τι ισχύει για τα ενοίκια

Κλείνουν σήμερα οι προθεσμίες για επιδόματα θέρμανσης, αποζημιώσεις ενοικίων και τέλη κυκλοφορίας οχημάτων. Έρχονται πρόστιμα. Όσα πρέπει να ξέρετε.