ΑΑΔΕ

Βενζίνη αυτοκινήτου

Καύσιμα: Η ακρίβεια στην αντλία τροφοδοτεί το λαθρεμπόριο - Νέα "λαβράκια" της ΑΑΔΕ

Οι τιμές στην αντλία “καίνε” τους ιδιοκτήτες οχημάτων αλλά την ίδια ώρα το ύψος των φόρων στα καύσιμα οδηγεί σε κινητροδότηση του λαθρεμπορίου, που με βάση τα τελευταία στοιχεία της ΑΑΔΕ, καλά κρατεί.

myAADE: Τέλος στα e-mail προς τις ΔΟΥ από 9 Μαΐου - Νέες λειτουργίες για ευκολότερη πλοήγηση

myAADE: Τέλος στα e-mail προς τις ΔΟΥ από 9 Μαΐου - Νέες λειτουργίες για ευκολότερη πλοήγηση

Όσα αιτήματα θα υποβάλλονται στις ΔΟΥ μέσω e-mail από τις 9 Μαΐου και μετά, για διαδικασίες, που έχουν ενταχθεί στην εφαρμογή "Τα Αιτήματά μου" θα θεωρούνται ως μη υποβαλλόμενα.

Εφορία (φωτογραφία αρχείου)

Φορολογικές δηλώσεις: Τι να προσέξετε για να αποφύγετε επιβαρύνσεις

Τριάντα ερωταπαντήσεις από την ΑΑΔΕ για τη σωστή συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης προκειμένου να μην προκύψουν περιπέτειες. Για το 75% των εκκαθαριστικών δεν προκύπτει επιπλέον φόρος.

Αγώνας δρόμου για να κρατηθεί γεμάτο το "μαξιλάρι" των 39 δισ. ενόψει νέων μέτρων

Αγώνας δρόμου για να κρατηθεί γεμάτο το "μαξιλάρι" των 39 δισ. ενόψει νέων μέτρων

Να διατηρήσει με κάθε τρόπο το “μαξιλάρι” στο ύψος των 37-39 δισ. περίπου επιδιώκει η κυβέρνηση ενόψει μιας δύσκολης περιόδου όπου θα πρέπει να καλυφθούν οι δράσεις κατά της ακρίβειας.

Φορολογικές δηλώσεις

Επιστροφή φόρου με "ένα κλικ" - Τι δείχνουν οι πρώτες δηλώσεις

Την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών βάζει στη πρώτη γραμμή προτεραιότητας η ΑΑΔΕ με στόχο τη βελτιστοποίηση της εξυπηρέτησης του πολίτη.Πάντως φέτος για σχεδόν για το 75% των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί μέχρι τώρα δεν προκύπτει κανένας φόρος.

Συνάντηση του Απόστολου Βεσυρόπουλου με το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Καφέ

Φορολογικός "άξονας" τριών σημείων στη συνάντηση Βεσυρόπουλου – Ελληνικής Ένωσης Καφέ

Το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Καφέ έθεσε στον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών το ζήτημα της κατάργησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Επιβαρύνει τους καταναλωτές με ποσό που υπερβαίνει τα 130 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση.

Φορολογικές δηλώσεις

Φορολογικές δηλώσεις: Πώς θα αποφύγετε τον επιπλέον φόρο και θα "κλειδώσετε" επιδοτήσεις για το ρεύμα φοιτητών

Με ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να συμπληρώσουν φέτος οι φορολογούμενοι τις δηλώσεις τους καθώς ισχύουν μια σειρά από αλλαγές και έτσι λάθη και παραλείψεις μπορεί να οδηγήσουν σε περισσότερο φόρο.

Απόδειξη από ηλεκτρονική πληρωμή

Ποιες e - αποδείξεις μετρούν "διπλές"

Οι e - αποδείξεις από ιατρικές υπηρεσίες υπολογίζονται στο διπλάσιο της αξίας τους για την κάλυψη του απαιτούμενου ποσού δαπανών. Ουσιαστικά στην κατηγορία εντάσσονται και οι ηλεκτρονικές πληρωμές για τεστ διάγνωσης για Covid 19.

Παράνομα νομίσματα (Αρχείο)

Ο lucky, τα "κάλπικα" νομίσματα, οι ύποπτες μισθώσεις και οι νέες "ψαριές" των ελεγκτών της ΑΑΔΕ και του ΣΔΟΕ

Δυο άτομα κινεζικής καταγωγής μπαίνουν στο "μάτι" της ΑΑΔΕ για υποθέσεις διακίνησης "κάλπικων" νομισμάτων, ενώ το ΣΔΟΕ με ελέγχους εντόπισε ύποπτες υποθέσεις με εταιρείες παροχής υπηρεσιών ενοικιάσεων ακινήτων.

Ακίνητα στην Αθήνα

Ακίνητα: Ο "πονοκέφαλος" των ανείσπρακτων ενοικίων - Τι εξετάζει το Υπ. Οικονομικών

Μεγάλος "πονοκέφαλος" για τους ιδιοκτήτες οι υποχρεώσεις προς την εφορία για ανείσπρακτα ενοίκια, ειδικά σε περιόδους κρίσης. Πολλοί ενοικιαστές καθυστερούν στην καταβολή των υποχρεώσεών τους.  

ΑΤΜ Τράπεζας

Τράπεζες: Γρήγορες πληρωμές προς το Δημόσιο με την υπηρεσία IRIS της ΔΙΑΣ

Μέσω της υπηρεσίας η διαδικασία πληρωμής βεβαιωμένων οφειλών απλοποιείται και επιταχύνεται, καθώς οι συναλλαγές ξεκινούν και ολοκληρώνονται στο ηλεκτρονικό περιβάλλον της ΑΑΔΕ.