news 24/7

ΑΑΔΕ

Εφορία - Φωτογραφία αρχείου

Στους λογαριασμούς των δικαιούχων 20,7 εκατ. ευρώ επιστροφές φόρων

Ευχάριστα νέα για 84.317 φορολογούμενους οι οποίοι έκαναν την φορολογική του δήλωση μέχρι και τις 15 Μαΐου, αφού από σήμερα η ΑΑΔΕ πιστώνει στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους την επιστροφή φόρου.

Εφορία - Φωτό αρχείου

Νέοι απλήρωτοι φόροι 488 εκατ. ευρώ το Μάρτιο

Στα 2,5 δισ. ευρώ φτάνουν οι βεβαιωμένοι φόροι που έχουν μείνει απλήρωτοι από την αρχή του χρόνου, ενώ μόνο για το Μάρτιο σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο οι καθαρές νέες οφειλές έφτασαν τα 488 εκατ. ευρώ.

Κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της οδού Ερμού, Φωτογραφία Αρχείου

Πανελλαδικό "σαφάρι" της ΑΑΔΕ σε επιχειρήσεις εμπορίας ενδυμάτων

Οι πρώτοι έλεγχοι, όπως αναφέρουν πηγές της ΑΑΔΕ, έγιναν ταυτόχρονα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λαμία, την Αλεξανδρούπολη, την Πάτρα, την Κόρινθο, τα Ιωάννινα, την Καλαμάτα, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τον Άγιο Νικόλαο και τη Ρόδο - Προέκυψε σωρεία παραβάσεων.

Δημόσιος Τομέας, στιγμιότυπο από Εφορία

"Βήμα ταχύ" η εφορία: Μάρτιο οι δηλώσεις, Ιούλιο ο ΕΝΦΙΑ

Ήδη η ΑΑΔΕ έχει δώσει στην δημοσιότητα τα ηλεκτρονικά έντυπα της δήλωσης (Ε1, Ε2, Ε3) και πλέον εργάζεται πυρετωδώς για να ανοίξει μέσα στον Μάρτιο και την εφαρμογή για την υποβολή των δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2018,

Φωτογραφία αρχείου

Στόχο για εισπράξεις 5,6 δισ. ευρώ από ληξιπρόθεσμα θέτει για φέτος η ΑΑΔΕ

Ο πήχης έχει τεθεί ακόμη πιο ψηλά από τα προηγούμενα έτη, με σκοπό να επιτευχθεί ένα νέο εισπρακτικό ρεκόρ. Ρόλο θα παίξει και ο χρόνος στον οποίο θα θεσμοθετηθεί και θα λειτουργήσει η επέκταση της ρύθμισης έως και στις 120 δόσεις για οφειλές στην εφορία.

Στιγμιότυπο από πρατήριο βενζίνης

ΑΑΔΕ: Φορολογικές παραβάσεις σε ένα στα τρία ελεγχθέντα πρατήρια καυσίμων

Το ποσοστό αυτό δεν αποτυπώνει το εν γένει ποσοστό φοροδιαφυγής ή λαθρεμπορίου καυσίμων στον κλάδο, δεδομένου ότι οι σχετικοί έλεγχοι διενεργήθηκαν στα πρατήρια που είχαν επιλεγεί για έλεγχο με βάση ειδικά κριτήρια επικινδυνότητας.

ΑΑΔΕ, ΙΖ ΔΟΥ Παγκρατίου, Φωτογραφία Αρχείου

Στα 5,55 δισ. ευρώ εισπράξεις από κατασχέσεις το 2018

Με βάση τα στοιχεία της ανεξάρτητης αρχής οι εισπράξεις από κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών έφτασαν στο επίπεδο ρεκόρ των 5,54 δισ. ευρώ για το σύνολο του 2018 από 4,98 δις ευρώ το 2017 και 4,5 δις ευρώ το 2016.

Η ΑΑΔΕ ψάχνει στα social media celebrities για αδήλωτα "εξτραδάκια"

Η ΑΑΔΕ ψάχνει στα social media celebrities για αδήλωτα "εξτραδάκια"

Νέα εποχή στους φορολογικούς ελέγχους με ηθοποιούς, τραγουδιστές, τηλεπερσόνες και σταρ των social media να μπαίνουν στο "στόχαστρο". Επίκειται επέκταση του "μεγάλου αδερφού" και στους "κοινούς θνητούς".

ΑΑΔΕ, ΙΖ ΔΟΥ Παγκρατίου, Φωτογραφία Αρχείου

Στα 5,3 εκατ. ευρώ οι κατασχέσεις για χρέη προς την εφορία από το 2017

Στα 5,3 εκατομμύρια έφτασαν οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών από τις οποίες οι 1.635.500 αφορούν 312.000 οφειλέτες του Δημοσίου οι οποίοι σε δύο χρόνια έλαβαν, κατά μέσο όρο, 5,3 κατασχετήρια.

Το κέντρο πιάστηκε να μην έχει κόψει αποδείξεις για ποτά και λουλούδια

"Λουκέτο" από την ΑΑΔΕ στο Frangelico

Το γνωστό κέντρο διασκέδασης, στο οποίο εμφανίζονται οι Σταμάτης Γονίδης και Νίκος Μακρόπουλος, έκανε πρεμιέρα το Σάββατο. Πιάστηκε να μην έχει κόψει αποδείξεις για ποτά και λουλούδια.

Το σχετικό αυτοκόλλητο στην είσοδο καταστήματος που βάζει η ΑΑΔΕ όταν επιβάλει "λουκέτο" λόγω παραβάσεων.

"Λαυράκια" της ΑΑΔΕ: Επιχείρηση στη Ζάκυνθο έκλεισε το 2011 αλλά λειτουργούσε κανονικά

Σαρώνουν τα νησιά του Ιονίου 100 ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων - Υψηλά ποσοστά σε περιπτώσεις μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων αλλά και παράβασης της ασφαλιστικής νομοθεσίας- Αναλυτικά οι περιπτώσεις.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΚΑΘΑΡΙΣΗ ΦΩΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Μείον 300 εκατομμύρια από βεβαιωμένους φόρους τον Ιούλιο

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ , τον Ιούλιο έπρεπε να καταβληθεί στο Δημόσιο ποσό φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων συνολικού ύψους 993,46 εκατ. ευρώ, όμως καταβλήθηκαν 690,66 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 69,52%.

ΑΑΔΕ, ΙΖ ΔΟΥ Παγκρατίου, Φωτογραφία Αρχείου

Σχεδόν 200 χιλιάδες ελέγχους σχεδιάζει για φέτος η ΑΑΔΕ - Ποιοί μπαίνουν στο μικροσκόπιο

Το επιχειρησιακό σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων θέτει ως στόχο την είσπραξη 2,8 δισ. ευρώ από παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο και το 24% των νέων οφειλών που θα δημιουργηθούν φέτος