news 24/7

ΑΑΔΕ

Κίνηση στους δρόμους

Πώς θα πληρωθούν φέτος τα τέλη με το μήνα για άρση ακινησίας ΙΧ

Χωρίς το πέναλτι του +1 μήνα θα εφαρμοστεί και φέτος η διευκόλυνση που δίνεται στους ιδιοκτήτες ΙΧ να άρουν την ακινησία του οχήματος τους πληρώνοντας τα τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τους μήνες χρήσης.

Ο εμπορικός δρόμος της Ερμού

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: 114.000 επιχειρήσεις εκδήλωσαν ενδιαφέρον πριν την παράταση

Ποια είναι τα «εργαλεία» για τη στήριξη της ρευστότητας και οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης. Έφτασαν τις 114.000 οι επιχειρήσεις που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής.

ΑΑΔΕ: Μήνυμα προς φορολογουμένους που έχουν πληρώσει, αλλά βλέπουν τις οφειλές ανεξόφλητες

ΑΑΔΕ: Μήνυμα προς φορολογουμένους που έχουν πληρώσει, αλλά βλέπουν τις οφειλές ανεξόφλητες

Πρόκειται για ποσά, η καταβολή των οποίων επιβεβαιώνεται στα Στοιχεία Πληρωμής της Προσωποποιημένης Πληροφόρησης, στο myTAXISNET, αλλά εμφανίζονται ως εκκρεμείς οφειλές

Φωτογραφία αρχείου

Αλαλούμ: Βεβαίωση ή όχι για τα προνοιακά επιδόματα; Και ναι και όχι είπαν οι Αρχές

Το ελληνικό δημόσιο σε κορυφαίες στιγμές. Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα κεντρική οδηγία του ΟΠΕΚΑ για τις φορολογικές βεβαιώσεις των επιδομάτων άλλαξε άρδην. Η φοβερή αλληλουχία των εγγράφων.

ΑΑΔΕ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

My BusinessSupport: Ποιοι και πώς θα διεκδικήσουν τα 1,4 δισ. της "επιστρεπτέας προκαταβολής"

Ανοίγουν ξανά οι πύλες του My BusinessSupport για τη δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής. Έως τις 22 Ιουνίου οι αιτήσεις. Πότε αναμένονται οι πληρωμές για τους δικαιούχους.

ΑΑΔΕ

Με μια αίτηση η ενημερότητα των 2 εκατ. φορολογουμένων που "χτύπησε" ο κορονοϊός

Πώς θα πάρουν φορολογική ενημερότητα όσοι δικαιούνται την παράταση προθεσμιών καταβολής βεβαιωμένων οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων κι έχει ανασταλεί η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.

Σπίτια στην Αθήνα

Έρχεται παράταση στις φορολογικές δηλώσεις - Μέχρι 8 δόσεις ο φόρος εισοδήματος

O αριθμός των δηλώσεων που απομένουν να υποβληθούν θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο αν δεν θέλει το ΥΠΟΙΚ να αρχίσει να μοιράζει πρόστιμα. Τι δείχνουν τα στοιχεία.

Υπουργείο Οικονομικών

Βήμα βήμα η επιστρεπτέα προκαταβολή - Μέχρι και τις 15 Μαΐου οι αιτήσεις

Την διαδικασία από την αίτηση τις προϋποθέσεις την είσπραξη και την επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολής περιγράψει η απόφαση του υπουργείου οικονομικών που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

Κτίριο της ΑΑΔΕ

Όργιο φοροδιαφυγής αποκάλυψε η ΑΑΔΕ

Σημαντικού ύψους φοροδιαφυγή ήρθε στο φως από τους ελέγχους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) που πραγματοποιήθηκαν στοχευμένα το α' τρίμηνο εφέτος.

ΑΑΔΕ: Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιστρεπτέα προκαταβολή

ΑΑΔΕ: Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιστρεπτέα προκαταβολή

Εως τις 10 Απριλίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για την επιστρεπτέα προκαταβολή του ενός δισ. ευρώ. Αφορά μικρομεσαίες επιχειρήσεις με προσωπικό από έναν έως 50 εργαζόμενους.

Αντισηπτικό υγρό.

Κορονοϊός: Θα φτιάξουμε αντισηπτικά με αλκοόλ που έχει κατασχεθεί

Νομοθετικές παρεμβάσεις του υπουργείου Οικονομικών για την αντιμετώπιση των ελλείψεων των αντισηπτικών. Απαλλάσσονται απο τον αναλογούντα ΦΠΑ οι βιοτεχνίες που παρασκευάζουν αντισηπτικά.

Σπίτια στο κέντρο της Αθήνας

Δηλώστε "ξεχασμένα" τετραγωνικά, γλιτώστε αναδρομικά και πρόστιμα

Η δήλωση των σωστών τετραγωνικών εντός της προθεσμίας γλυτώνει τον ιδιοκτήτη αναδρομικά δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) και τον δημοτικό φόρο μαζί με τις προσαυξήσεις και πρόστιμα.

Μηχάνημα POS

Ψηφιακό δίχτυ για την φοροδιαφυγή στήνει η ΑΑΔΕ

Φρένο στην ετήσια απώλεια φόρων που υπολογίζεται στα 20 δισ. ευρώ -15 από ΦΠΑ και 5 δισ. από πλαστά και εικονικά τιμολόγια- φιλοδοξεί να βάλει η ΑΑΔΕ, ψηφιοποιώντας όλο των κύκλο των συναλλαγών.

Καταργείται το πέναλτι προεξόφλησης στη νέα πάγια ρύθμιση και στις 100 δόσεις

Καταργείται το πέναλτι προεξόφλησης στη νέα πάγια ρύθμιση και στις 100 δόσεις

Εγκύκλιος της ΑΑΔΕ διευκρινίζει, τι αλλάζει σχετικά με τις προσαυξήσεις που εμπεριέχονται σε μια ρύθμιση ληξιπρόθεσμης οφειλής προς την εφορία, αν εξοφληθεί πρόωρα το υπόλοιπο του καθαρού ποσού.