news 24/7

ΑΑΔΕ

Στιγμιότυπο από παράνομο εργαστήριο παρασκευής ποτών, Αρχείο

Κύκλωμα παραγωγής και διακίνησης νοθευμένων ποτών σε Λάρισα και Μαγνησία

Το κύκλωμα είχε δημιουργήσει παράνομο εμφιαλωτήριο κρασιού, με άδεια «κάβας», το οποίο έφερνε καθαρή αιθυλική αλκοόλη από άλλο κράτος της Ε.Ε. και στη συνέχεια έφτιαχνε παραποιημένα και νοθευμένα ποτά.

Καύσιμα

Εντείνονται οι έλεγχοι, αλλά παραμένει η παραβατικότητα στα υγρά καύσιμα

Η ΑΑΔΕ έχει κάνει σημαντικά βήματα τελευταία, όμως υπάρχουν εκκρεμότητες. Η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, που στοιχίζει στα έσοδα του δημοσίου αλλά και των εταιρειών, παραμένει το κυριότερο πρόβλημα.

Πλακάτ σε διαδήλωση για το Brexit

Φορολογικός πονοκέφαλος για τους Έλληνες της Μεγάλης Βρετανίας το Brexit χωρίς συμφωνία

Σε εγκύκλιό της η ΑΑΔΕ περιγράφει τον λαβύρινθο των διαδικασιών που θα πρέπει να διανύσει κάποιος Έλληνας κάτοικος του Ηνωμένου Βασιλείου για να μπορέσει φέρει στην Ελλάδα την οικοσκευή του ή ακόμη και το αυτοκίνητό του.

Φωτό αρχείου: Υπουργείο Οικονομικών

"Λαυράκια" της ΑΑΔΕ: Συνταξιούχος έκρυψε εισοδήματα 2,2 εκατ. ευρώ και φροντιστήριο 1 εκατ. ευρώ

Σωρεία τρανταχτών περιπτώσεων φοροδιαφυγής ανέδειξαν οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ για την τετραετία 2015-2018. Δερματολόγος δεν εξέδωσε 7.927 φορολογικά στοιχεία, ενώ γραφείο τελετών απέκρυψε 245.000 ευρώ.

Στιγμιότυπο από βενζινάδικο

ΑΑΔΕ: "Πάρτι" φοροδιαφυγής από βενζινάδικα

Ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ οι φορολογικές παραβάσεις που εντόπισαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και αυτές μόνο σε τρεις νομούς της Πελοποννήσου!

ΑΑΔΕ: Απίστευτες ιστορίες φοροδιαφυγής στα ελληνικά νησιά - Ξενοδοχεία "ξέχασαν" να δηλώσουν ότι άνοιξαν

ΑΑΔΕ: Απίστευτες ιστορίες φοροδιαφυγής στα ελληνικά νησιά - Ξενοδοχεία "ξέχασαν" να δηλώσουν ότι άνοιξαν

Επιχείρηση 80 δωματίων δήλωσε εισόδημα 1.000 ευρώ! Τα "λαβράκια" που έπιασαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ στον χώρο της ενοικίασης δωματίων είχαν απόκλιση τζίρου 11,3 εκατ. ευρώ,

Κτίριο της ΑΑΔΕ

ΑΑΔΕ: Στα "χνάρια" τεράστιου κυκλώματος με εικονικά τιμολόγια αξίας άνω των 70 εκατ. ευρώ

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ διαπίστωσαν ότι εταιρεία χονδρικού εμπορίου τροφίμων χρησιμοποιεί πολλές "εξαφανισμένες" (σε αναστολή λειτουργίας) εμπορικές εταιρείες με σκοπό την έκδοση φορολογικών στοιχείων σε υπαρκτές επιχειρήσεις.

Αποδείξεις

ΑΑΔΕ: Αναψυκτήριο στο Αίγιο εμφανιζόταν ως κομματικός χώρος συγκέντρωσης

Οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι δεν είχαν εκδοθεί 933 αποδείξεις, αξίας περίπου 4.700 ευρώ. Επιβλήθηκε λουκέτο 48 ωρών, ενώ η επιχείρηση ελέγχεται και για το σύνολο των φόρων που δεν έχει αποδώσει.

Μπαλόνια με αέριο γέλιου και συσκευές για το γέμισμά τους.

Αέριο γέλιου: Τι είναι, πού χρησιμοποιείται και γιατί δεν πρέπει να εισπνέεται

Με αφορμή τις εκατοντάδες αμπούλες με το εν λόγω αέριο, που κατέσχεσαν ελεγκτές της ΑΑΔΕ στη Ζάκυνθο, το Γενικό Χημείο του Κράτους εξηγεί τι μπορεί να προκαλέσει η εισπνοή.

Μύκονος

Μύκονος: Στη φάκα της ΑΑΔΕ φοροδιαφυγή εκατομμυρίων - Νοίκιαζαν βίλες με "μαύρα"

Ειδική επιχείρηση της ΑΑΔΕ έφερε στο φως νέα μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής στον τομέα της ενοικίασης πολυτελών κατοικιών στην Μύκονο. Πώς έπεσαν στη "φάκα" των ελεγκτών οι εμπλεκόμενοι μεσίτες και ιδιοκτήτες των ακινήτων.

Αποδείξεις (φωτογραφία αρχείου)

"Λουκέτο" σε beach bar στο Γαϊδουρονήσι

Από τους ελεγκτές διαπιστώθηκε η μη έκδοση δεκάδων αποδείξεων και αποφασίστηκε η επιβολή του μέτρου αναστολής λειτουργίας για 48 ώρες, παρότι ο επιχειρηματίας ήταν υπότροπος και θα έπρεπε το "λουκέτο" να μπει για τέσσερις ημέρες.

Μύκονος (AP Photo/Kristi Eaton)

Μπράβοι εναντίον εφοριακών: Επεισοδιακό "λουκέτο" σε γνωστό μπαρ στην Μύκονο

"Λαβράκια" έπιασαν για μια ακόμη φορά οι άνθρωποι της ΑΑΔΕ στο κοσμοπολίτικο νησί, που βρέθηκαν για μία ακόμη φορά αντιμέτωποι με όργιο φοροδιαφυγής, αλλά σε μία περίπτωση και με τους... μπράβους πασίγνωστου μπαρ που επιχείρησαν να παρεμποδίσουν τον έλεγχο.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Έρχεται ψηφιακή διασύνδεση της ΑΑΔΕ με υπηρεσίες του δημοσίου

Ηλεκτρονική διασύνδεση ΑΑΔΕ με Ληξιαρχεία, Μητροπόλεις, Μητρώο Πολιτών του ΥΠΕΣ, ΓΕΜΗ και σειρά υπηρεσιών του Δημοσίου ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ - Το περίγραμμα των στόχων που έθεσαν σε συνάντησή τους Σταϊκούρας - Βεσυρόπουλος και Πιτσιλής.

Στιγμιότυπο από τη ΔΟΥ Τρικάλων

Χιλιάδες φορολογούμενοι χρωστούν λιγότερο από 1 ευρώ και είναι σε λίστα οφειλετών

Από τους 3.750.195 φορολογούμενους, οι 367.253 έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη μικρότερα από 1 ευρώ - Το γεγονός ότι καταγράφονται ως «οφειλέτες» καταδεικνύει ότι ακόμη και τόσο χαμηλές οφειλές δεν διαγράφονται πάντα από τα πληροφοριακά συστήματα.

Φωτογραφία αρχείου

Επιθέσεις σε εφοριακούς: Από τους πυροβολισμούς στον Βόλο μέχρι τις μπουνιές στο Ρέθυμνο

Η επίθεση στους εφοριακούς την περασμένη εβδομάδα στο Ρέθυμνο, επανέφερε στο προσκήνιο ένα θέμα που πολλές φορές έχουν θίξει οι εργαζόμενοι στους φορολογικούς ελέγχους, οι οποίοι έχουν βρεθεί κατά καιρούς αντιμέτωποι με όπλα και γροθιές.

Ο οδηγός που χτύπησε εφοριακούς στην Κρήτη

Οδηγός στην Κρήτη: Γιατί έδειρα τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ

Σύμφωνα με τον 45χρονο, πρώτος του επιτέθηκε ο εφοριακός ενώ υποστήριξε ότι δεν τους χτύπησε με πέτρες αλλά έσκυψε για να πιάσει τα κλειδιά του. "Δεν είμαι καλά ψυχολογικά αυτό τον καιρό, του έριξα κανά δύο" είπε.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατα τη συνέντευξη τύπου για το θέμα των ηλεκτρονικών βιβλίων.

Για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες: Ηλεκτρονικά η τήρηση βιβλίων

Από το 2020 η συμπλήρωση των φορολογικών βιβλίων θα γίνεται με άμεση σύνδεση στο Taxisnet. Πώς θα λειτουργεί η νέα πλατφόρμα My Data. Τι ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής

Πιτσιλής: "Η επίθεση σε βάρος των ελεγκτών δεν θα μείνει ατιμώρητη"

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής έφτασε το απόγευμα στο Ηράκλειο και μετέβη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου και επισκέφτηκε τα μέλη της ΑΑΔΕ Ηρακλείου που δέχτηκαν επίθεση από οδηγό φορτηγού.

Φωτογραφία αρχείου

Κρήτη: Πέτρες, γροθιές και ρήξη τυμπάνου για την εφοριακό που "τόλμησε" να ελέγξει οδηγό φορτηγού

Ο οδηγός του φορτηγού που μετέφερε κάρβουνα επιτέθηκε αρχικά με πέτρες στον έναν από τους ελεγκτές και στη συνέχεια γρονθοκόπησε την ελέγκτρια που έπαθε ρήξη τυμπάνου. Στο Ηράκλειο ο διοικητής της ΑΑΔΕ.

Σπίτια στην Αθήνα - Στιγμιότυπο από την κορυφή του Λυκαβηττού

ΕΝΦΙΑ 2019: Ποιοι δικαιούνται έκπτωση ή απαλλαγή - Εγκύκλιος για τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια

Έκπτωση 50% ή και πλήρη απαλλαγή και από τον μειωμένο ΕΝΦΙΑ του 2019 για περίπου 1,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες με βάση περιουσιακά εισοδηματικά αλλά και κοινωνικά κριτήρια - Τι προβλέπει η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ.