news 24/7

ΑΑΔΕ

ΑΑΔΕ: Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιστρεπτέα προκαταβολή

ΑΑΔΕ: Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιστρεπτέα προκαταβολή

Εως τις 10 Απριλίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για την επιστρεπτέα προκαταβολή του ενός δισ. ευρώ. Αφορά μικρομεσαίες επιχειρήσεις με προσωπικό από έναν έως 50 εργαζόμενους.

Αντισηπτικό υγρό.

Κορονοϊός: Θα φτιάξουμε αντισηπτικά με αλκοόλ που έχει κατασχεθεί

Νομοθετικές παρεμβάσεις του υπουργείου Οικονομικών για την αντιμετώπιση των ελλείψεων των αντισηπτικών. Απαλλάσσονται απο τον αναλογούντα ΦΠΑ οι βιοτεχνίες που παρασκευάζουν αντισηπτικά.

Σπίτια στο κέντρο της Αθήνας

Δηλώστε "ξεχασμένα" τετραγωνικά, γλιτώστε αναδρομικά και πρόστιμα

Η δήλωση των σωστών τετραγωνικών εντός της προθεσμίας γλυτώνει τον ιδιοκτήτη αναδρομικά δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) και τον δημοτικό φόρο μαζί με τις προσαυξήσεις και πρόστιμα.

Μηχάνημα POS

Ψηφιακό δίχτυ για την φοροδιαφυγή στήνει η ΑΑΔΕ

Φρένο στην ετήσια απώλεια φόρων που υπολογίζεται στα 20 δισ. ευρώ -15 από ΦΠΑ και 5 δισ. από πλαστά και εικονικά τιμολόγια- φιλοδοξεί να βάλει η ΑΑΔΕ, ψηφιοποιώντας όλο των κύκλο των συναλλαγών.

Καταργείται το πέναλτι προεξόφλησης στη νέα πάγια ρύθμιση και στις 100 δόσεις

Καταργείται το πέναλτι προεξόφλησης στη νέα πάγια ρύθμιση και στις 100 δόσεις

Εγκύκλιος της ΑΑΔΕ διευκρινίζει, τι αλλάζει σχετικά με τις προσαυξήσεις που εμπεριέχονται σε μια ρύθμιση ληξιπρόθεσμης οφειλής προς την εφορία, αν εξοφληθεί πρόωρα το υπόλοιπο του καθαρού ποσού.

Βυτιοφόρο μεταφοράς υγρών καυσίμων παραδίδει πετρέλαιο θέρμανσης σε κατοικία της Αθήνας

Κοινωνικό μέρισμα: Ανοίγει την Τρίτη η πλατφόρμα - Κλείνει την Παρασκευή για το επίδομα θέρμανσης

Έως την Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις αιτήσεις για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης. Το ΥΠΟΙΚ διαβεβαιώνει ότι όλα τα χρήματα θα δοθούν εντός του 2019.

Φωτογραφία αρχείου

Τέλος οι ουρές στις εφορίες για ληξιαρχικές πράξεις γάμου, γέννησης, διαζυγίου, θανάτου

Όπως τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης "οι πολίτες απαλλάσσονται από ένα σημαντικό βάρος και μια ταλαιπωρία δεκαετιών". Για άμεσες και ποιοτικές υπηρεσίες μίλησε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής

Φωτογραφία αρχείου.

ΑΑΔΕ: Έβγαλε "λαβράκια" απο τις πωλήσεις μέσω internet - Πάνω από 5,7 εκατομμύρια η φοροδιαφυγή

Σε μία περίπτωση ο πωλητής ρούχων και παπουτσιών απέκρυψε εισοδήματα ύψους 1,76 εκατ. ευρώ. Σε άλλη, ιδιοκτήτης καφετέριας πωλούσε παπούτσια με το συνολικό ύψος φοροδιαφυγής να ανέρχεται στα 1,25 εκ. ευρώ.

Ουρές στις εφορίες (φωτογραφία αρχείου)

Έκθεση ΑΑΔΕ: Πάνω από 1,1 εκατ. φορολογούμενοι χρωστάνε λιγότερο από 50 ευρώ

Ετήσια αύξηση στις οφειλές κατά 1,8 δισ., αλλά και στους οφειλέτες κατά 38.920 άτομα, δείχνουν στοιχεία της ΑΑΔΕ για το τρίτο τρίμηνο του χρόνου σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του 2018.

Καταστηματάρχης μπροστά από την ταμιακή μηχανή

Μετά από 9 χρόνια απραξίας - Έρχεται ηλεκτρονική διασύνδεση ταμειακών με την ΑΑΔΕ

Μετά από πολλές καθυστερήσεις προωθούνται η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με την ΑΑΔΕ και η ηλεκτρονική τιμολόγηση. Στόχος να συλληφθούν τα 7,4 δισ. ευρώ που χάνονται από ΦΠΑ και 4,5 δισ. από εικονικά και πλαστά τιμολόγια.

Στιγμιότυπο από παράνομο εργαστήριο παρασκευής ποτών, Αρχείο

Κύκλωμα παραγωγής και διακίνησης νοθευμένων ποτών σε Λάρισα και Μαγνησία

Το κύκλωμα είχε δημιουργήσει παράνομο εμφιαλωτήριο κρασιού, με άδεια «κάβας», το οποίο έφερνε καθαρή αιθυλική αλκοόλη από άλλο κράτος της Ε.Ε. και στη συνέχεια έφτιαχνε παραποιημένα και νοθευμένα ποτά.

Καύσιμα

Εντείνονται οι έλεγχοι, αλλά παραμένει η παραβατικότητα στα υγρά καύσιμα

Η ΑΑΔΕ έχει κάνει σημαντικά βήματα τελευταία, όμως υπάρχουν εκκρεμότητες. Η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, που στοιχίζει στα έσοδα του δημοσίου αλλά και των εταιρειών, παραμένει το κυριότερο πρόβλημα.

Πλακάτ σε διαδήλωση για το Brexit

Φορολογικός πονοκέφαλος για τους Έλληνες της Μεγάλης Βρετανίας το Brexit χωρίς συμφωνία

Σε εγκύκλιό της η ΑΑΔΕ περιγράφει τον λαβύρινθο των διαδικασιών που θα πρέπει να διανύσει κάποιος Έλληνας κάτοικος του Ηνωμένου Βασιλείου για να μπορέσει φέρει στην Ελλάδα την οικοσκευή του ή ακόμη και το αυτοκίνητό του.

Φωτό αρχείου: Υπουργείο Οικονομικών

"Λαυράκια" της ΑΑΔΕ: Συνταξιούχος έκρυψε εισοδήματα 2,2 εκατ. ευρώ και φροντιστήριο 1 εκατ. ευρώ

Σωρεία τρανταχτών περιπτώσεων φοροδιαφυγής ανέδειξαν οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ για την τετραετία 2015-2018. Δερματολόγος δεν εξέδωσε 7.927 φορολογικά στοιχεία, ενώ γραφείο τελετών απέκρυψε 245.000 ευρώ.

Στιγμιότυπο από βενζινάδικο

ΑΑΔΕ: "Πάρτι" φοροδιαφυγής από βενζινάδικα

Ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ οι φορολογικές παραβάσεις που εντόπισαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και αυτές μόνο σε τρεις νομούς της Πελοποννήσου!

ΑΑΔΕ: Απίστευτες ιστορίες φοροδιαφυγής στα ελληνικά νησιά - Ξενοδοχεία "ξέχασαν" να δηλώσουν ότι άνοιξαν

ΑΑΔΕ: Απίστευτες ιστορίες φοροδιαφυγής στα ελληνικά νησιά - Ξενοδοχεία "ξέχασαν" να δηλώσουν ότι άνοιξαν

Επιχείρηση 80 δωματίων δήλωσε εισόδημα 1.000 ευρώ! Τα "λαβράκια" που έπιασαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ στον χώρο της ενοικίασης δωματίων είχαν απόκλιση τζίρου 11,3 εκατ. ευρώ,

Κτίριο της ΑΑΔΕ

ΑΑΔΕ: Στα "χνάρια" τεράστιου κυκλώματος με εικονικά τιμολόγια αξίας άνω των 70 εκατ. ευρώ

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ διαπίστωσαν ότι εταιρεία χονδρικού εμπορίου τροφίμων χρησιμοποιεί πολλές "εξαφανισμένες" (σε αναστολή λειτουργίας) εμπορικές εταιρείες με σκοπό την έκδοση φορολογικών στοιχείων σε υπαρκτές επιχειρήσεις.

Αποδείξεις

ΑΑΔΕ: Αναψυκτήριο στο Αίγιο εμφανιζόταν ως κομματικός χώρος συγκέντρωσης

Οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι δεν είχαν εκδοθεί 933 αποδείξεις, αξίας περίπου 4.700 ευρώ. Επιβλήθηκε λουκέτο 48 ωρών, ενώ η επιχείρηση ελέγχεται και για το σύνολο των φόρων που δεν έχει αποδώσει.

Μπαλόνια με αέριο γέλιου και συσκευές για το γέμισμά τους.

Αέριο γέλιου: Τι είναι, πού χρησιμοποιείται και γιατί δεν πρέπει να εισπνέεται

Με αφορμή τις εκατοντάδες αμπούλες με το εν λόγω αέριο, που κατέσχεσαν ελεγκτές της ΑΑΔΕ στη Ζάκυνθο, το Γενικό Χημείο του Κράτους εξηγεί τι μπορεί να προκαλέσει η εισπνοή.

Μύκονος

Μύκονος: Στη φάκα της ΑΑΔΕ φοροδιαφυγή εκατομμυρίων - Νοίκιαζαν βίλες με "μαύρα"

Ειδική επιχείρηση της ΑΑΔΕ έφερε στο φως νέα μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής στον τομέα της ενοικίασης πολυτελών κατοικιών στην Μύκονο. Πώς έπεσαν στη "φάκα" των ελεγκτών οι εμπλεκόμενοι μεσίτες και ιδιοκτήτες των ακινήτων.