news 24/7

ΑΑΔΕ

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Υπ. Οικονομικών: Σε αναζήτηση 60.000 ΙΒΑΝ ιδιοκτητών για πληρωμές αποζημιώσεων ενοικίων

Περίπου 60.000 ιδιοκτήτες δεν έβαλαν στο taxis στο ειδικό πεδίο το ΙΒΑΝ. Ο Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι στόχος είναι οι πληρωμές να έχουν γίνει μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Άνδρας με μάσκα μπροστά από κλειστή επιχείρηση λόγω lockdown.

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Έσπασαν τα κοντέρ με τις αιτήσεις - Κίνδυνος αποκλεισμού για μικρές επιχειρήσεις

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών τονίζει ότι χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες απειλούνται με αποκλεισμό από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, αποδίδοντας την ευθύνη στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύνοδος Κορυφής

Ξεκινά ο αγώνας δρόμου για επενδυτικά κεφάλαια ύψους 50 δισ. ευρώ

Η χθεσινή συμφωνία στις Βρυξέλλες για Ταμείο Ανάκαμψης και το Πολυετές Δημοσιονομικό σύμφωνο 2021 -2027 βάζει στην γραμμή της εκκίνησης κοινοτικά κονδύλια ύψους 50 δις ευρώ μέχρι και το 2027.

Παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας - Σκέψεις για παράταση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου

Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια από την ΑΑΔΕ για τα τέλη κυκλοφορίας του 2021. Σκέψεις για παράταση της προθεσμίας ίσως και μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2021. Δυνατότητα πληρωμής και με QR code.

Αναφιώτικα

Χωρίς φόρο οι δωρεές και γονικές παροχές ως 150.000 ευρώ για την αγορά πρώτης κατοικίας

Προαπαιτούμενο για την ευνοϊκή μεταχείριση είναι να προκύπτει ότι η δωρεά/γονική παροχή γίνεται για την απόκτηση του συγκεκριμένου ακινήτου για το οποίο το τέκνο απαλλάσσεται από τον φόρο ως πρώτη κατοικία.

Ταμειακή μηχανή

Παρατείνεται μέχρι και το τέλος του χρόνου η προθεσμία απόσυρσης παλιών ταμειακών μηχανών

Παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020 της προθεσμίας για την απόσυρση των ταμειακών μηχανών που δεν μπορούν να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ, αλλά και της αναβάθμισης των τεχνικών προδιαγραφών των ΦΗΜ.

Εφορία (φωτογραφία αρχείου)

Δεν κάνατε δήλωση για να γλιτώσετε φόρο; Τον υπολογίζει μόνη της η εφορία

Η ΑΑΔΕ θα κάνει χρήση του άρθρου 32 του Κώδικα φορολογικών διαδικασιών (ΚΦΔ) που προβλέπει τον κατ' εκτίμηση προσδιορισμό φόρου για όσους απέφυγαν να κάνουν τις φορολογικές τους δηλώσεις.

"Ουρά" πολιτών με μάσκες στην Αθήνα.

Πρόγραμμα Γέφυρα: Εκτός οι περυσινές αγορές κατοικίας και οι αγρότες

Ολιγοήμερη παράταση του Προγράμματος Γέφυρα, προκειμένου να λάβουν τα απαιτούμενα φορολογικά στοιχεία χιλιάδες δανειολήπτες που, αν και έχουν όλες τις προϋποθέσεις, αδυνατούν να υποβάλουν αίτηση, εξετάζει η κυβέρνηση.

Ουρά για οφειλές

Κορονοϊός: Θέμα ημερών η κατάθεση της ρύθμισης για τις οφειλές που ανεστάλησαν

Έρχεται η ρύθμιση οφειλών για επιχειρήσεις που ανέστειλαν την λειτουργία τους ή περιλαμβάνονται στους ΚΑΔ των πληττόμενων επιχειρήσεων λόγω σημαντικής μείωσης του τζίρου.

Σπίτια της Αθήνας από ψηλά

Μέχρι 31 Αυγούστου η δήλωση για τα ξεχασμένα τετραγωνικά - Τι πρέπει να προσέξετε

Όποιος πολίτης δεν έχει καν δηλώσει ένα ή περισσότερα ακίνητά του στον οικείο δήμο, ακόμη και αυθαίρετα - τακτοποιημένα ή μη – κτίσματα, μπορεί κι αυτός να υποβάλει δήλωση.

Αποδείξεις

Αποδείξεις: Πώς θα αυξηθεί στο 30% το όριό τους - Η διαδικασία και οι εξαιρέσεις

Σε εγκύκλιο της ΑΑΔΕ υπενθυμίζεται ότι για το τρέχον έτος οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώσουν το 30% του εισοδήματος τους σε ηλεκτρονικές αποδείξεις. Όσα πρέπει να ξέρετε.

Συνταξιούχος

Αναδρομικά συντάξεων 2013: H προθεσμία για ακύρωση ή επανυπολογισμό φόρου

Έως τις 30.9.2020 δύναται να γίνει και η ακύρωση ή τροποποίηση άμεσου προσδιορισμού φόρου, της πράξης προσδιορισμού του φόρου και της πράξης επιβολής προστίμου, εφόσον έχει εκδοθεί, χωρίς αίτηση του φορολογούμενου.