Άδεια παραμονής στη 19χρονη που έσωσε τη μικρή Νάντια από το ναυάγιο

Άδεια παραμονής στη 19χρονη που έσωσε τη μικρή Νάντια από το ναυάγιο

Η Doaa Al Zamel, που έσωσε το κοριτσάκι από το τραγικό ναυάγιο στη Μάλτα, θέλει να πάει στη Σουηδία, καθώς αυτός ήταν ο αρχικός της προορισμός

Το υπουργείο Εσωτερικών σκοπεύει να ικανοποιήσει το αίτημα της 19χρονης από τη Συρία που έσωσε ένα κοριτσάκι 17 μηνών, παλεύοντας με τα κύματα επί τέσσερις ημέρες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», επιθυμία της Doaa Al Zamel είναι να ταξιδέψει στη Σουηδία, που ήταν ο αρχικός της προορισμός, πριν την περιπέτειά της στο τραγικό ναυάγιο στη Μάλτα.

Με ανακοίνωσή του την Πέμπτη, το υπουργείο Εσωτερικών δείχνει να ανταποκρίνεται στην πίεση που άσκησαν χιλιάδες υπογραφές πολιτών, ώστε η 19χρονη κοπέλα που έσωσε τη μικρή Νάντια «να συνεχίσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις τη ζωή της με τους οικείους της».

Με τον τρόπο αυτόν προαναγγέλλεται ουσιαστικά η έκδοση άδειας παραμονής για τη Doaa, ώστε στη συνέχεια να ταξιδέψει νόμιμα προς όποια χώρα επιθυμεί.

Στο εν λόγω έγγραφό, το υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται ότι «δικαιούται την υπαγωγή στο καθεστώς διεθνούς προστασίας», αλλά και πως «έχει ήδη τεθεί υπό την προστασία του ελληνικού κράτους».

Προς το παρόν, η νεαρή κοπέλα βρίσκεται στα Χανιά, φιλοξενούμενη από την οικογένεια του προέδρου της αιγυπτιακής κοινότητας.

SHARE:

24Media Network