Η φωνή των “Αγανακτισμένων” στο NEWS 247

Η φωνή των “Αγανακτισμένων” στο NEWS 247
ΑΘΗΝΑ-ΣΥΝΤΑΓΜΑ-Ειρηνικές διαδηλώσεις, στα ισπανικά πρότυπα, διοργανώνουν ομάδες νεαρών ακτιβιστών πολιτών, υπό τον τίτλο «Αγανακτισμένοι Πολίτες»(PHASMA/Μ.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Λαοθάλασσα στους δρόμους της Ελλάδας με χιλιάδες "αγανακτισμένους" πολίτες να συγκεντρώνονται στις πλατείες. Μέσω Facebook η διοργάνωση. Πάνω από 20.000 άτομα στο Σύνταγμα. Δείτε τι δήλωσαν στο NEWS 247 για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα (Vids)

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η κινητοποίηση των πολιτών που διοργανώθηκε μέσω Facebook στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας. Οι διαδηλωτές παρέμεναν στους δρόμους μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Χιλιάδες “Αγανακτισμένοι” πολίτες συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος εκφράζοντας την οργή τους για τα μέτρα της κυβέρνησης, φωνάζοντας συνθήματα και σηκώνοντας πανό. Μάλιστα, συγκεντρώθηκαν και υπογραφές για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Κυρίαρχα συνθήματα των «αγανακτισμένων πολιτών» ήταν το πάντα επίκαιρο «ψωμί, παιδεία, ελευθερία», «κλέφτες-κλέφτες» και «η Ελλάδα δεν είναι δικιά μας, τη δανειστήκαμε από τα παιδιά μας».

Οι διαδηλωτές τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο, ενώ κάποιοι από τους συγκεντρωμένους έφτασαν μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και «έστησαν» την ελληνική σημαία.

Η διαμαρτυρία ήταν ειρηνική, χωρίς πολιτικό χρωματισμό και χωρίς παρατράγουδα. Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, όπου συγκεντρώθηκαν πάνω από 5000 πολίτες, στην Πάτρα(7.000), στη Λάρισα, στα Χανιά, στο Ηράκλειο και άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα.

Το NEWS 247 βρέθηκε στην πλατεία Συντάγματος, όπου περισσότεροι από 20.000 πολίτες διαδήλωσαν και συνομίλησε μαζί τους. Δείτε τι μας είπαν.

Διαδηλωτής αναφέρθηκε στο ρόλο του διαδικτύου και στη συμβολή του στην ενημέρωση και την κινητοποίηση του κόσμου.

Άλλος πολίτης μίλησε για την εξαθλίωση στην οποία έχουν φτάσει χιλιάδες οικογένειες, αναφέροντας πώς τα δυο του παιδιά δεν έχουν δουλειά.

Εντύπωση όμως προκαλεί και η ξεκάθαρη άποψη των πολιτών, οι οποίοι δεν αισιοδοξούν. Αντίθετα δεν βλέπουν φως στο τούνελ, ένιωθαν ωστόσο πως έπρεπε και όφειλαν να διαμαρτυρηθούν.

Φυσικά υπάρχουν πάντα και οι πιο αισιόδοξοι…

Όπως υπάρχουν και εκείνοι οι οποίοι με δόση αυτοκριτικής ομολογούν πως άργησαν και έπρεπε να είχαν κινηθεί νωρίτερα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα