Άγιο Όρος: Εισαγγελική έρευνα για τους 40 μοναχούς - αρνητές που πέθαναν από κορονοϊό

Άγιο Όρος
Άγιο Όρος EUROKINISSI

Έρευνα από τον εισαγγελέα διεξάγεται για τους 40 μοναχούς στο Άγιο Όρος που έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό.

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη στο Άγιο Όρος για τον θάνατο 40 μοναχών από κορονοϊό και τη νόσηση άλλων 1.050.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, στη σκιά της κατεπείγουσας εισαγγελικής έρευνας για αντιεμβολιαστικά κηρύγματα αγιορειτών γερόντων, αρκετοί είναι οι μοναχοί που εδώ και έναν χρόνο τάσσονται ανοιχτά κατά του εμβολίου.

Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου: "Κάποιοι θέλουν να παριστάνουν διαδόχους Αγίων Γεροντάδων"

Ο Ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου, μίλησε για το “χτύπημα” του κορονοϊού στο Άγιον Όρος και πήρε θέση για τους αρνητές που παρασύρουν ανθρώπους στο να μην κάνουν το εμβόλιο με αποτέλεσμα να ασθενούν βαριά και να καταλήγουν από επιπλοκές.

Ειδικότερα, ο Γέροντας Βαρθολομαίος, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στο φαινόμενο του “γεροντισμού” μοναχών που θέλουν γύρω τους “όχι πιστούς αλλά οπαδούς” υπογραμμίζοντας ότι, “Διδάσκουν για έναν τιμωρό Θεό και ότι η εκκλησία μας είναι υπό διωγμό και αυτό δημιουργεί φανατισμό”.

Πιο αναλυτικά, είπε και εξήγησε για το “φαινόμενο του γεροντισμού: “Έχουμε καταγγείλει προ πολλών ετών αυτή την κατάσταση, είναι ένα φαινόμενο που υπάρχει στο χώρο της εκκλησίας, το “φαινόμενο του γεροντισμού”, το οποίο λειτουργεί με τρόπο αρρωστημένο, σαν “καρκίνωμα” μέσα στον κορμό της εκκλησίας και το μόνο που καταφέρνει είναι να διασπά τους ανθρώπους, να τους διχάζει και να τους χωρίζει”.

“Είναι κάποιοι που θέλουν να παριστάνουν τους συνεχιστές και διαδόχους Αγίων Γεροντάδων και προσπαθούν γύρω από τον εαυτό τους να μαζέψουν ανθρώπους. Έχουν το πάθος της προβολής και λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία με κάποιους ανθρώπους που αναζητούν κάποιον “γκουρού”, που θα τους πει το μέλλον.

Αναζητούν οπαδούς και αυτό το “οπαδιλίκι” φαίνεται από τον τρόπο που αντιδρούν, με φρασεολόγιο που παραπέμπει σε γήπεδο, σε ανθρώπους που θα πουν κάποια αντίθετη γνώμη από τη δική τους. Έχουν μετατρέψει την πίστη μας σε μια θρησκεία στην οποία κυριαρχεί ο τρόμος προς τους Χριστιανούς για έναν αυστηρό Θεό ο οποίος είναι τιμωρός. Κάτι που δεν είναι στην πίστη μας”.

Κάνοντας αναφορά στο πάθος προβολής κάποιων μοναχών- αρνητών σημείωσε “Από την παράδοσή μας και τα Συναξάρια που διαβάζουμε, ό,τι έχουμε μάθει όλα αυτά τα χρόνια μέσα από την πίστη μας είναι ότι “εάν κάποιος Άγιος έχει τη χάρη του Θεού, ένα χάρισμα από τον Θεό, αυτός κάνει το παν για να το κρύψει και όχι να το φανερώσει.”.

Ο Γέροντας Βαρθολομαίος ενημέρωσε πως “Το Άγιον Όρος μετρά πολλά θύματα από τον κορονοϊό αναλογικά με τον πληθυσμό του. Πολλοί πατέρες νόσησαν και κοιμήθηκαν. Πολλοί έχουν νοσήσει και το ξεπέρασαν αλλά δεν ξέρουμε ακόμη τι κατάλοιπα θα τους αφήσει, καθώς ταλαιπωρούνται.

Τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάζονται για θανάτους λόγω του κορονοϊού στο Άγιον Όρος κάνουν λόγο για 25-30 άτομα, αλλά είναι πολλοί περισσότερα. Μαζί με κάποιους Αγιορείτες που εκοιμήθησαν εκτός Αγίου Όρους και τους έφεραν εδώ θα πλησιάζουμε τους 40 θανάτους Μοναχών από κορονοϊό”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Άγιο Όρος, Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network