Υπόθεση Novartis: Αγωγή Ράικου κατά συναδέλφων της

Υπόθεση Novartis: Αγωγή Ράικου κατά συναδέλφων της
H Ελένη Ράικου Eurokinissi

Η εισαγγελέας σε μια πρωτοφανή ενέργεια και για λογαριασμό του συζύγου της καταθέτει αγωγή για κακοδικία εναντίον συναδέλφων της. Επικαλείται, μεταξύ των άλλων, παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης.

Με μία πρωτοφανή ενέργεια για τα δικαστικά χρονικά απαντά η εισαγγελέας Ελένη Ράικου, στα όσα έχουν αποδοθεί στο σύζυγό της για την υπόθεση Novartis, καταθέτοντας αγωγή κακοδικίας σε βάρος συναδέλφων της, ανάμεσά τους στην αντικαταστάτριά της στη θέση της επικεφαλής στην Εισαγγελία Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Με την αγωγή, που κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας η εισαγγελέας Ελένη Ράικου επικαλείται παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή προσωπικότητας σχετικά με την υπόθεση της Novartis. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αγωγη έρχεται μετά τα δημοσιεύματα για εμπλοκή του συζύγου της Λάζαρου Καρνέση -που επίσης υπογράφει την αγωγή-, στην πολύκροτη υπόθεση, ως έναν από τους γιατρούς που ελέγχονται για τις σχέσεις τους με τη φαρμακευτική εταρία.

Και οι δύο αποδίδουν τη διαρροή στοιχείων της έρευνας στην εισαγγελική λειτουργό Ελένη Τουλουπάκη και στους συνεργάτες της. Υποστηρίζουν πως από τους χειριςμούς τους έχει θιγεί η αξιοπρέπειάς τους και διεκδικούν αποζημείωση. Άλλωστε ήδη ο σύζυγος της Ελένης Ραικου έχει καταθέσει και σχετική μηνυτήρια αναφορά, στην οποία αρνείται -όπως έχει κάνει και δημόσια- την εμπλοκή του ατην υπόθεση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα