Αίτηση αναίρεσης για τα OSA

Αίτηση αναίρεσης για τα OSA

Την υπέβαλαν στον Άρειο Πάγο πέντε κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους και ο έγκλειστος πρώην διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Σμπώκος

Αίτηση με την οποία ζητούν να αναιρεθεί το παραπεμπτικό βούλευμα που αφορά στη δικογραφία για την προμήθεια των αντιαεροπορικών συστημάτων OSA, υπέβαλαν στον Άρειο Πάγο ο Γιάννης Σμπώκος και τέσσερις ακόμα κατηγορούμενοι.

Ο έγκλειστος πρώην διευθυντής Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας υποστηρίζει στην προσφυγή του πως τα αποδεικτικά στοιχεία που αξιοποιήθηκαν από τη Δικαιοσύνη για αυτή την υπόθεση, δηλαδή κάποια τραπεζικά εμβάσματα, είναι τα ίδια που έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλη δικογραφία, αυτή των Tor M1. Μεταξύ άλλων, αναφέρει στην αίτηση πως το βούλευμα με το οποίο αποφασίστηκε να καθίσει στο εδώλιο για τα ΟSA, πάσχει από απόλυτη ακυρότητα, από εσφαλμένη ερμηνεία και εφαρμογή ουσιαστικών ποινικών διατάξεων, ενώ τον παραπέμπει απαραδέκτως να δικαστεί για πράξεις, για τις οποίες υφίσταται ήδη εκκρεμοδικία και δεδικασμένο, το οποίο απαραδέκτως παραβιάζει (και μάλιστα contra σε αντίθετη εισαγγελική πρόταση).

Υπενθυμίζεται ότι με το υπ' αριθμ. 621/2017 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας, παραπέμφθηκαν σε δίκη στο συνολικά εννέα κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους ο Γιάννης Σμπώκος, οι αδελφοί Χριστοδουλίδη, ο Γ. Καμάρης και ο Λ. Μπαρτζώκας, οι οποίοι και προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επίθεση Ιωάννη Σμπώκου κατά Βίκυς Σταμάτη

Αποφυλακίστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Στο εδώλιο για τα ρωσικά OSA

SHARE:

24Media Network