Αίτηση διαζυγίου καταθέτει η Βίκυ Σταμάτη

Αίτηση διαζυγίου καταθέτει η Βίκυ Σταμάτη
Αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017, από τις φυλακές Κορυδαλλού. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) eurokinissi

"Ο ιστός της οικογένειάς μου έχει διαρραγεί" αναφέρει σε ανακοίνωσή της

Λίγες ώρες μετά την καταδικαστική σε βάρος της και του Άκη Τσοχατζόπουλου, απόφασης και πριν ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία, η Βίκυ Σταμάτη με δελτίο Τύπου αναφέρει ότι προχωρά διαδικασίας διαζυγίου.

Όπως αναφέρει σε αυτό, αγαπά και σέβεται το σύζυγό της Άκη Τσοχατζόπουλο αλλά “ο ιστός της οικογένειας έχει πλέον διαρραγεί”.

Η Βίκυ Σταμάτη καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 8 ετών με ελαφρυντικό ενώ δεν έχει εμφανιστεί αυτές τις τρεις ήμερες διαδικασίας στο δικαστήριο.

Ύστερα από την επιβολή ποινής κάθειρξης 19 ετών χωρίς ελαφρυντικό, την Τρίτη το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων δεν έλαβε κάποιο αίτημα από την πλευρά του Άκη Τσοχατζοπουλου με αποτέλεσμα την επιστροφή του στο κελί.

Μαζί του ακόμη 8 καταδικασθέντες από τους 16, ανάμεσα τους η Βίκυ Σταμάτη, ο Αστεριος Οικονομίδης, ο Γιώργος Σαχπατζίδης και η Αρετή Τσοχατζόπουλου. Το δικαστήριο όρισε πως ο επιχειρηματίας Οράτιος Μέλας θα εκτίσει την ποινή του στο σπίτι του καθώς διανύει το 81ο έτος της ηλικίας του, ενώ η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου έχει ήδη εκτίσει την ποινή της, και έχει απολυθεί υπό όρους.

Αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017, από τις φυλακές Κορυδαλλού. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) eurokinissi

 

Πλέον αρμόδιος για να αποφανθεί πόσο καιρό θα παραμείνει ο κάθε καταδικασθείς στη φυλακή είναι ο εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών. Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των καταδικασθέντων δεν θα παραμένουν στη φυλακή παρά μερικά 24ωρα έως ότου προσμετρηθούν ευεργετικές διατάξεις και ελαφρυντικά που τους αναγνωρίστηκαν.

Τη Δευτέρα, το δικαστήριο αποφάσιζε επί των ελαφρυντικών, αναγνωρίζοντας τουλάχιστον ένα σε όλους τους καταδικασθέντες, πλην του πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλου και της λογίστριάς του Ευφροσύνης Λαμπροπούλου, στους οποίου δεν χορηγήθηκε κανένα. 

Αντίθετα με την εισαγγελική εισήγηση, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου στον Ιω. Σμπώκο. Παράλληλα, ελαφρυντική περίσταση -της μετέπειτα συμπεριφοράς μετά την πράξη- χορηγήθηκε και στη Βίκυ Σταμάτη, απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-1).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα