Ακρίτα για μακεδονομάχους: “Αρσενικές Μπουμπουλίνες κρίνουν τους Αφγανούς – Τρέχοντας θα φεύγατε”

Ακρίτα για μακεδονομάχους: “Αρσενικές Μπουμπουλίνες κρίνουν τους Αφγανούς – Τρέχοντας θα φεύγατε”
Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία τον Ιανουάριο του 2019 George Vitsaras / SOOC

Η Έλενα Ακρίτα, στο 8ο Podcast της στο NEWS 24/7 μιλά για τα τραγικά πρόσωπα, εκείνα των νυφών του Αφγανιστάν και απαντά στους 'μακονομάχους' και τις αρσενικές Μπουμπουλίνες που είναι πάντα έτοιμοι να πάρουν τα όπλα.

Αφιερωμένο στην παθητικότητα από τη μια αλλά και στη συμμετοχή από την άλλη είναι το 8ο επεισόδιο του Podcast της Έλενας Ακρίτα και η διάσημη συγγραφέας με αφορμή την ιστορία της 9χρονης Παρουάνα Μάλικ από το Αφγανιστάν, αγγίζει το θέμα των ανήλικων νυφών και βάζει στη θέση τους τους “μακονομάχους” και τους “ήρωες της φακής”.

Πιστή στο ραντεβού με τους ακροατές της, η Έλενα Ακρίτα επέστρεψε για ακόμη μία εβδομάδα, με το όγδοο κατά σειρά επεισόδιο του Podcast της στο NEWS 24/7, Έλενα Ακρίτα – The Podcast και σε αυτό μιλάει μεταξύ άλλων για τα τραγικά πρόσωπα αυτού του κόσμου, που λέγονται “οι νύφες του Αφγανιστάν”, με αφορμή τη ματαίωση της αγοραπωλησίας της 9χρονης Παρουάνα Μάλικ, η οποία θα κατέληγε στα χέρια ενός μεσήλικα γαμπρού, όπως έχουν καταλήξει πολλές συνομίληκές της, λόγω της ένδειας των γονιών τους.

“Τα τραγικά εκείνα πρόσωπα που λέγονται οι νύφες του Αφγανιστάν, τα ανήλικα, τα μωράκια που τα παίρνουν οι οικογένειές τους και τα πουλάνε για ένα πιάτο φαί κυριολεκτικά, νύφες σε κάτι γαμπρούς που είναι 55-60 ετών'”, ανέφερε αρχικά η Έλενα Ακρίτα στο όγδοο Podcast της στο NEWS 24/7.

Και συνεχίζει: “Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της 9χρονης Παρουάνα Μάλικ, το ένα από τα οκτώ παιδιά της οικογένειας, αναγκάστηκαν να πουλήσουν την 9χρονη Παρουάνα για να μπορέσουν να ταίσουν τα υπόλοιπα παιδιά τους. Είναι σπαρακτική η φράση που είπε ο πατέρας όταν παρέδωσε το μωράκι του στον ‘ηλικιωμένο γαμπρό’. Του είπε: ‘Σε παρακαλώ, μην τη δέρνεις πάρα πολύ'”.

“Το αισιόδοξο του γεγονότος, που βρίσκεται σε συνάφεια με τη συμμετοχή, όπως αναφέρθηκε στην αρχή του κειμένου, είναι ότι αυτός ο γάμος έγινε, αλλά επειδή έκανε τον γύρο του διαδικτύου, αυτή η αγοραπωλησία ματαιώθηκε. Όχι μόνο η δική της αλλά όλων. Ξεκινά μια μεγάλη καμπάνια για όλα τα 8χρονα και τα 9χρονα κοριτσάκια του Αφγανιστάν, και όχι μόνο, που βρίσκονται ακριβώς στην ίδια μοίρα με την Παρουάνα”, σχολίασε η Έλενα Ακρίτα.

Η ίδια έσπευσε στη συνέχεια να απαντήσει σε όλους τους αγαπημένους της σκατόψυχους, όπως αποκάλεσε τους “μακονομάχους” και τους “ήρωες της φακής”, οι οποίοι θεωρούν ότι οι Αφγανοί είναι δειλοί που δεν κάθονται στη χώρα τους για να πολεμήσουν τους Ταλιμπάν.

“Όλοι εσείς οι λατρεμένοι μου σκατόψυχοι που έχετε αποψάρα για τα πάντα, θέλω να βάλετε εσάς στη θέση αυτού του πατέρα και της μάνας που αναγκάζεται να πουλήσει ένα παιδί, να εκλιπαρήσει έναν γέρο που θα την πάρει νύφη να μη τη δέρνει πολύ, και να σκεφτείτε τι σημαίνει αυτό για όλους εσάς που θεωρείτε ότι οι Αφγανοί είναι κοτάρες που δεν κάθονται να πολεμήσουν”, δήλωσε και πρόσθεσε: “Αυτοί είναι Ταλιμπάν παιδιά, δεν αστειεύονται. Αφήστε λοιπόν όλα αυτά τα ηρωιλίκια της φακής και της απόλυτης ξεφτίλας και σκεφτείτε τι θα κάνατε στη θέση αυτού του πατέρα, αν είχατε 8 παιδιά που πεινούσαν στο σπίτι σας. Σκεφτείτε αν θα παίρνατε τα όπλα όλοι εσείς οι αρσενικές Μπουμπουλίνες, οι ‘μακονομάχοι’ με τις περικεφαλαίες για να σώσετε το σπίτι σας. Τρέχοντας θα φεύγατε, έλα τώρα πια, έλα, με τις κουράδες.

Κάνε subscribe στο Έλενα Ακρίτα – The Podcast, στο Spotify για να έχεις την ευκαιρία να ακούσεις πρώτος το επόμενο επεισόδιο που έρχεται κάθε Τετάρτη, αποκλειστικά από το NEWS 24/7.

Επίσης, μπορείς να το βρεις σε: Apple Podcasts, Google Podcasts.

Διάβασε την Έλενα Ακρίτα και στη στήλη της στο NEWS 24/7.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα