Ακτιβισμός της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ιταλική Πρεσβεία

Ακτιβισμός της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ιταλική Πρεσβεία

Διαμαρτυρία για την πολιτική της Ιταλίας απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες πραγματοποιεί η Διεθνής Αμνηστία έξω από την ιταλική Πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας.

Διαμαρτυρία για την πολιτική της Ιταλίας στο προσφυγικό με αφορμή την σύλληψη της πλοιάρχου του Sea Watch 3, Καρόλα Ρακέτε, από τις ιταλικές αρχές επειδή διέσωσε 40 μετανάστες και τους μετέφερε στην Ιταλία αψηφώντας τον θαλάσσιο αποκλεισμό που έχει επιβάλει η κυβέρνηση.

Με απόφαση δικαστηρίου της Σικελίας, η 31χρονη Γερμανίδα, αφέθηκε χθες ελεύθερη, καθώς οι δικαστές έκριναν πως η Ράκετε δεν παραβίασε κανέναν νόμο, επισημαίνοντας ότι ανταποκρίθηκε στο καθήκον της να προστατεύει ανθρώπινες ζωές.

Μέλη του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, με επικεφαλής τον Διευθυντή, Γαβριήλ Σακελλαριδη, βρέθηκαν λίγο πριν τις 12 και μισή έξω από την ιταλική Πρεσβεία, υψώνοντας πανό, το οποίο στη συνέχεια κρέμασαν στην είσοδο και πλακάτ ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Με τον ακτιβισμό, τα μέλη της Διεθνούς Αμνηστίας ζητούν την απόσυρση όλων των κατηγοριών κατά της Καρόλα Ρακέτε, καθώς έχει παραμείνει η κατηγορία για διακίνηση παράτυπης μετανάστευσης, αλλά και να καταψηφιστεί από το ιταλικό κοινοβούλιο το διάταγμα Σαλβίνι που συζητείται αυτές τις ημέρες και το οποίο σύμφωνα με την Αμνηστία: “ποινικοποιεί την αλληλεγγύη, βάζει πρόστιμα σε ΜΚΟ και μεμονωμένους πολίτες που κάνουν έρευνα και διάσωση και κατάσχει πλοία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα