Αλέκος Φασιανός: Συγκίνηση και πλήθος κόσμου στην κηδεία του σπουδαίου καλλιτέχνη

Αλέκος Φασιανός: Συγκίνηση και πλήθος κόσμου στην κηδεία του σπουδαίου καλλιτέχνη
INTIME NEWS

Πλήθος κόσμου στο Κοιμητήριο Παπάγου για το τελευταίο αντίο στον ζωγράφο Αλέκο Φασιανό που έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής.

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε η κηδεία του Αλέκου Φασιανού, ο οποίος έφυγε απο τη ζωή το βράδυ της Κυριακής, σε ηλικία 87 ετών.

Συγγενείς, φίλοι, εκπρόσωποι του Πολιτισμού και πολίτες αποχαιρέτησαν τον εμβληματικό ζωγράφο στον ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο κοιμητήριο Παπάγου.

Η σορός του εκλιπόντος έφτασε στον Ναό λίγο μετά τις 13:30. Εμφανώς συγκινημένη η σύζυγός του, Μαρίζα δήλωσε «έχουμε λάβει απίστευτη αγάπη, σεβασμό, μια γλυκύτητα και τρυφερότητα από τα μηνύματα του κόσμου και αυτό μας κάνει καλό αυτές τις δύσκολες ώρες».

INTIME NEWS

Στο τελευταίο κατευόδιο του ακούραστου ζωγράφου, χαράκτη, ποιητή Αλέκου Φασιανού παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγος του Μαρέβα, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, ο πρώην ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος, ο δήμαρχος Παπάγου- Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος (η αίθουσα που φιλοξενεί τη Δημοτική Πινακοθήκη Παπάγου-Χολαργού στο Δημαρχιακό Μέγαρο, πήρε το όνομά του, μετά από πρόταση του), ο Βασίλης Θεοχαράκης, ο Θανάσης Καστανιώτης, ο Λάκης Παπαστάθης, η Φοίβη Αγγελοπούλου, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Γιώργος Νταλάρας, φίλοι του από την Τζιά κ.ά.

INTIME NEWS

Κηδεία Αλέκου Φασιανού. Dimitris Kapantais /SOOC

Κηδεία Αλέκου Φασιανού. Dimitris Kapantais /SOOC

 

Ο Κώστας Γαβράς αποχαιρετά τον “φωτεινό” του φίλο Αλέκο Φασιανό

Ο Ελληνογάλλος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς απέτισε φόρο τιμής στον φίλο του Αλέκο Φασιανό, “υποδειγματικό, ζωγράφο φιλόσοφο”, με τον οποίο του άρεσε να τρώει αχινούς σε μια παρθένα παραλία της Ελλάδας. Σε επιστολή στο Γαλλικό Πρακτορείο ο σκηνοθέτης, που θα γιορτάσει τα 90ά γενέθλιά του τον Φεβρουάριο, χαιρετίζει “το μοναδικό και τόσο προσωπικό έργο του ζωγράφου, ο οποίος συχνά αναφερόταν ως ο “Έλληνας Πικάσο” ή ο Ματίς της σύγχρονης εποχής. Οι δυο φίλοι μοιράζονταν μεταξύ άλλων την αγάπη της Γαλλίας, την αγάπη της Ελλάδας και την αγάπη της Κέας, νησιού των Κυκλάδων.

Ο δήμος Παπάγου-Χολαργού για τον Αλέκο Φασιανό

   «Έφυγε από τη ζωή ο συντοπίτης μας Αλέκος Φασιανός, ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους Έλληνες ζωγράφους, αφήνοντας πίσω του μια μεγάλη κληρονομιά και μια σπουδαία παρακαταθήκη», αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Παπάγου-Χολαργού. Ο Αλέκος Φασιανός είχε φιλοτεχνήσει τα λογότυπα του Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος και ο δήμος Παπάγου-Χολαργού τον είχε τιμήσει με το “Βραβείο Περικλέους” το 2019. Προς τιμήν του το 2021, η αίθουσα που φιλοξενεί τη Δημοτική Πινακοθήκη Παπάγου-Χολαργού στο Δημαρχιακό Μέγαρο, πήρε το όνομά του, μετά από πρόταση του δημάρχου Ηλία Αποστολόπουλου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα