Αλεξάνδρα Μαρτίνου: Ποια είναι η νέα πρόεδρος της Κιβωτού του Κόσμου

Αλεξάνδρα Μαρτίνου: Ποια είναι η νέα πρόεδρος της Κιβωτού του Κόσμου
STUDIO PANOULIS

Το Who is who της νέας προέδρου της "Κιβωτού του Κόσμου", Αλεξάνδρας Μαρτίνου και το έργο της υπέρ της ευημερίας των παιδιών.

Μετά τις δεκάδες καταγγελίες παιδικής κακοποίησης στην “Κιβωτό του Κόσμου”, αποφασίστηκε η άμεση αντικατάσταση της επταμελούς διοίκησης του ιδρύματος, συμπεριλαμβανομένου τόσο του πάτερ Αντώνιου όσο και της συζύγου του.

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως, σήμερα Τρίτη (22/11), τη θέση της προέδρου της δομής ανηλίκων αναλαμβάνει η οικονομολόγος και πρόεδρος του «Μαζί για το παιδί», Αλεξάνδρα Μαρτίνου.

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Είναι ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Ειδικών Ατόμων “Η ΧΑΡΑ”, όπου βρίσκεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της δομής από το 1983 ενώ είναι πρόεδρος και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης “Μαζί Για Το Παιδί”, στην οποία δραστηριοποιείται από το 1996.

Στο πλευρό των ευάλωτων παιδιών

Το έργο της υπέρ της ευημερίας των παιδιών έχει λάβει ευρεία αναγνώριση. Το 2016, η Ένωση “Μαζί Για Το Παιδί” τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά, ενώ το 2019 έλαβε βραβείο BRAVO για την ενεργοποίηση χιλιάδων πολιτών στο πλαίσιο της δράσης της «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας».

Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, η Ένωση “Μαζί Για Το Παιδί” υπό την καθοδήγηση της κ. Μαρτίνου κατασκεύασε στον Έβρο παιδικές χαρές και σχολικές δομές ενώ διοχέτευσε στα σχολεία και τα νοσοκομεία της περιοχής πολύτιμο υλικό. και ενίσχυσε τη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης 11525.

Το όραμα της κ. Μαρτίνου δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1980, όταν γνώρισε ένα παιδί μονογονεϊκής οικογένειας με σύνδρομο Down και ήρθε αντιμέτωπη με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα “αόρατα παιδιά”.

Έτσι αφοσιώθηκε στην δημιουργία σωματείων και οργανώσεων που επικεντρώνονται τόσο στην ψυχολογική και σωματική υγεία των παιδιών όσο και στη μόρφωσή τους. Μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχτεί πάνω από 30.000 παιδιά.

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου είναι σύζυγος του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη της “Minerva Marine”, Ανδρέα Μαρτίνου, με τον οποίο έχουν αποκτήσαν τρία παιδιά, την Αταλάντη, τον Κίκο και την Αλίκη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα