Αλκίνοος Ιωαννίδης: "Οι περισσότεροι θέλουν να επιστρέψουν στη φούσκα"

Αλκίνοος Ιωαννίδης: "Οι περισσότεροι θέλουν να επιστρέψουν στη φούσκα"

Τι δήλωσε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης για την οικονομική κρίση και τις εξελίξεις σε Ελλάδα και Κύπρο (Vid)

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η "μόνη σίγουρη επένδυση στην Κύπρο", κατά την γαλλική Liberation, τοποθετήθηκε για την Ελλάδα, την Κύπρο και την οικονομική κρίση.

Μιλώντας στους "Πρωταγωνιστές" του Σταύρου Θεοδωράκη, κατέθεσε τη γνώμη του για τις νεοελληνικές φούσκες, αλλά και για την Κύπρο και τους Τουρκοκύπριους.

Αφορμή για τη συνέντευξη στάθηκε το περίφημο κείμενό που ανάρτησε στο διαδίκτυο ο ίδιος τις ημέρες της κυπριακής κρίσης και το οποίο χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ένα από τα σημαντικότερα κείμενα εκείνων των ημερών.

"Εάν δεν μπορείς να αγαπήσεις τον τόπο σου, δεν αγαπάς κανέναν", αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αλκίνοος υπερασπιζόμενος έναν "άλλο" πατριωτισμό.

Σχετικά με την πολυδιαβασμένη επιστολή του, είπε χαρακτηριστικά: "Το κακό είναι ότι βγαίνει μια βία μετά από αυτό. Ακόμη κι αυτοί  που συμφωνούν, συμφωνούν μ’ένα τρόπο εκκωφαντικό. Αυτοί που διαφωνούν το ίδιο" και πρόσθεσε: "Δεν υπήρξε κίνημα".

Ο καλλιτέχνης εξηγεί: "Για να δούμε που θέλουμε να πάμε, πρέπει να δούμε ποιοι ήμασταν πριν τη φούσκα. Αισθάνομαι όμως ότι οι περισσότεροι επιθυμούν διακαώς να επιστρέψουν στη φούσκα".

"Είναι λίγο προδοσία να φεύγεις στα δύσκολα"

Ο ίδιος παραδεχόμενος πως μένει σε χωριό παραδέχτηκε: "Σκεφτόμασταν με τη γυναίκα μου να φύγουμε από την Ελλάδα λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση, αλλά είναι και λίγο προδοσία να φύγεις σε μια δύσκολη περίοδο, από μια χώρα που μας έδωσε τα πάντα να σηκωθούμε να φύγουμε" και συνέχισε:

"Το βρήκα πολύ σημαντικό και ενδιαφέρον και για μένα και για τα παιδιά να μεγαλώσουν σ’ένα μέρος δύσκολο, που πρέπει να αγωνιστείς για το οτιδήποτε, για το αυτονόητο. Δεν βγαίνουν όλα μέσα από την ευμάρεια".

"Η κρίση, ευκαιρία για την τέχνη"

Τέλος ο Αλκίνοος Ιωαννίδης είπε: "Πιστεύω ότι θα βγει ενδιαφέρουσα τέχνη μέσα από την κρίση. Χαίρομαι πάρα πολύ που δεν βγήκε έτσι άμεσα και μαζικά. Θα ήταν εύκολο ένας καλλιτέχνης, για να γίνει αρεστός, να βγει και να πει αυτά με τα οποία όλοι συμφωνούν".

Σημειώνεται ότι μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα, ο Αλκίνοος εκδηλώνει ανοιχτά τη συμπαράσταση του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, ενσωματώνοντας live stream με το ζωντανό πρόγραμμα της Δημόσιας Τηλεόρασης, όπως εκπέμπει "πειρατικά".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αλκίνοος Ιωαννίδης

SHARE:

24Media Network