Άλκης Καμπανός: Την Τρίτη οι απολογίες των 12 κατηγορουμένων – Τι κατέθεσε τεχνικός σύμβουλος

Άλκης Καμπανός: Την Τρίτη οι απολογίες των 12 κατηγορουμένων – Τι κατέθεσε τεχνικός σύμβουλος
Το σημείο δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Τεχνικός σύμβουλος που ορίστηκε από τους συνηγόρους τριών κατηγορουμένων κατέθεσε σήμερα, Δευτέρα (24/4) στη δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη. Αύριο ξεκινούν οι απολογίες των 12 κατηγορουμένων.

Αύριο, Τρίτη (25/4), στις 10 το πρωί, αναμένεται να ξεκινήσουν οι απολογίες των 12 κατηγορούμενων για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα, Δευτέρα (24/4), στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, κατέθεσε ο τεχνικός σύμβουλος, Γιώργος Καραθανάσης, μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, ο οποίος ορίστηκε από τους συνηγόρους τριών κατηγορουμένων και διενήργησε τρεις τεχνικές εκθέσεις για τον πρώτο, τον έκτο και τον δωδέκατο κατηγορούμενο.

Για τον πρώτο κατηγορούμενο, ο οποίος ήταν ο οδηγός του πρώτου οχήματος ανέφερε ότι

“η κίνησή του φτάνοντας στο σημείο είναι ότι σταματάει το όχημα βγαίνουν οι τρεις επιβαίνοντες, περνάει ένα λεωφορείο ακολούθως εξέρχεται ο οδηγός και δεν έχει τοποθετήσει το χειρόφρενο. Εισέρχεται στο όχημα και σηκώνει το χειρόφρενο απότομα και φαίνεται το φρενάρισμα.

Εξέρχεται, φαίνεται ότι μεσολαβούν 9-10 δεύτερα. Υπάρχει ένα άλλο βίντεο η έναρξη που δείχνει τον οδηγό του πρώτου οχήματος, ο οποίος φορούσε παντελόνι με ανοιχτή απόχρωση έξω από το όχημα και στο 10ο δεύτερο ο ίδιος είναι εντός του οχήματος και η πόρτα του αυτοκινήτου ανοιχτή. Ο οδηγός μέσα σε αυτά τα δευτερόλεπτα ήταν στο σημείο και μετά εισήλθε στο όχημα”.

Για τον έκτο κατηγορούμενο, ο οποίος ήταν ο συνοδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου ο κ. Καραθανάσης τόνισε ότι ακολούθησε την κίνηση των σκιών, που βγαίνουν από το όχημα και ακολουθούν την διαγράμμιση του οδοστρώματος.

“Διαπιστώνω ότι από τη στιγμή που το άτομο αυτό χάνεται από τις κάμερες μέχρι την στιγμή που εισέρχεται στο όχημα μεσολαβούν 4 δεύτερα. Αυτό το χρονικό διάστημα δεν επαρκεί για να έχει φύγει αυτό το άτομο, να συμμετάσχει στο επεισόδιο και να έχει γυρίσει. Απομακρύνεται για λίγο, επιστρέφει και εισέρχεται ξανά”.

Για τον 12ο κατηγορούμενο που επέβαινε στο τρίτο όχημα, ο τεχνικός σύμβουλος που όρισαν οι συνήγοροι τριών κατηγορουμένων ανέλυσε τα δεδομένα των βίντεο που του δόθηκαν και το gps του αυτοκινήτου.

“Τα δεδομένα αποθηκεύονται σε διαδικτυακό σέρβερ. Το τρίτο όχημα με τον 12ο κατηγορούμενο κάνει στάση στη Θ. Γαζή 20. Λίγα μέτρα μετά το περιστατικό φεύγει ένας και μετά δυο. Αυτός ο χρόνος, το ένα λεπτό από τη στιγμή που εισήλθε στη Γαζή μέχρι την δεύτερη στάση, δεν επαρκεί στο να έχει συμμετάσχει στο επεισόδιο“, ανέφερε.

Την ώρα που ο κ. Καραθανάσης απαντούσε σε ερωτήσεις της εισαγγελέως για την ταχύτητα του οχήματος που έστριψε στην Θ. Γαζή ο πατέρας του 19χρονου Άλκη, Αριστείδης Καμπανός είπε με τρεμάμενη φωνή “η απόκλιση σφάλματος του gps πόσο είναι από ένα δορυφόρο;”.

“Στην πληροφορική υπάρχουν δυνατότητες να σφάλει το gps” παραδέχτηκε στη συνέχεια ο κ. Καραθανάσης απαντώντας σε ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης της οικογένειας του αδικοχαμένου 19χρονου.

Σημειώνεται ότι κανένας εκ των 12 κατηγορούμενων δεν έχει παραδεχθεί ότι χτύπησε τον Άλκη, αν και έχουν αναφέρει ότι ήταν παρόντες στο αιματηρό επεισόδιο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα