Άλλες πέντε ιερόδουλες θετικές στον ιό του AIDS

Άλλες πέντε ιερόδουλες θετικές στον ιό του AIDS

Σοκ στην Αθήνα. Προστέθηκαν και άλλες εκδιδόμενες στον κατάλογο των γυναικών εκείνων που είναι θετικές στον ιό του Έιτζ. Έρευνα σοκ για τη σεξουαλική συμπεριφορά των νέων στην Ελλάδα

Άλλες πέντε γυναίκες βρέθηκαν οροθετικές, δηλαδή να έχουν τον ιό του Έιτζ.

Με αυτά και με αυτά, ο αριθμός των εκδιδόμενων με έιτζ έφτασαν τις 17.

Την ίδια στιγμή, τα τηλεφωνήματα των πολιτών στο Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων φτάνουν τα 2.000.

Και όμως, ακόμα και αυτό το στοιχείο φαντάζει μικρό μπροστά στην άλλη, τραγική πραγματικότητα, που λέει πως τρεις στους τέσσερις νέους, ηλικίας 14- 29 ετών, που επικοινωνεί με το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, δεν χρησιμοποιεί συστηματικά προφυλακτικό.

Μέσα στο 2011, 47 συνάνθρωποί μας πέθαναν από Έιτζ, ενώ το 2011 σε σχέση με το 2010 ο αριθμός των περιστατικών HIV αυξήθηκε κατά 57%.

Όλα τα παραπάνω δραματικά στοιχεία καταγράφονται από την Ελληνική Εταιρεία Αγωγής Ψυχικής- Σεξουαλικής Υγείας, η οποία και τα έδωσε σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, με αφορμή τα πρόσφατα κρούσματα μολυσμένων με τον ιό ιερόδουλων.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Εταιρείας και του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, Θάνος Ασκητής, “οι έφηβοι, οι νέοι και οι γονείς χρειάζεται να ενημερωθούν για τη σεξουαλική συμπεριφορά και να μην εθελοτυφλούν φοβούμενοι να δεχθούν την αλήθεια”.

Αυτοί οι δύο φορείς ξεκινούν το Μάιο ενημερωτική εκστρατεία, με σκοπό τη δωρεάν ενημέρωση για τη φύση της νόσου, τους τρόπους μετάδοσής της, τα μέσα προφύλαξης και τις κοινωνικές επιπτώσεις του προβλήματος.

Η ενημέρωση έχει ως στόχο την τροποποίηση των μορφών σεξουαλικής συμπεριφοράς που εκθέτουν το άτομο στη λοίμωξη, και παράλληλα την αποτροπή του πανικού και της λανθασμένης συμπεριφοράς προς τους ασθενείς και τους φορείς.

Συγκεκριμένα, τα Σάββατα 5, 12, 19 και 26 Μαΐου, από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ., οι συνεργάτες του Ινστιτούτου θα παρέχουν δωρεάν, ανώνυμα και εμπιστευτικά τις υπηρεσίες τους, καθώς και έντυπο υλικό σε όσους το έχουν ανάγκη.

Για περισσότερες πληροφορίες τα τηλέφωνα είναι 210-7772100 και 210-6104590.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα