Αμφίκλεια: Πώς οι πρόσκοποι έσωσαν τον Παρνασσό

Αμφίκλεια: Πώς οι πρόσκοποι έσωσαν τον Παρνασσό
LAMIANOW.GR

Tο βράδυ της Τετάρτης οι κεραυνοί που έπεσαν έθεσαν σε επιφυλακή τους βαθμοφόρους.

Χάρη στη γρήγορη κινητοποίηση προσκόπων, η φωτιά που ξέσπασε την Τετάρτη από κεραυνό στον Παρνασσό, τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο πριν επεκταθεί και προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές.

Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας είναι οι 124 πρόσκοποι και οδηγοί, μικροί και μεγάλοι που φιλοξενούνται αυτές τις ημέρες στην προσκοπική κατασκήνωση «Δημήτρης Ραν Αλεξάτος» στην Περδικόβρυση. Το βράδυ της Τετάρτης οι κεραυνοί που έπεσαν έθεσαν σε επιφυλακή τους βαθμοφόρους. Όταν ένας κεραυνός έσκασε στο δάσος, προκαλώντας φωτιά ο βαθμοφόρος υπηρεσίας ειδοποίησε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και τον Αρχηγό του Κατασκηνωτικού Κέντρου, ο οποίος έθεσε την ομάδα των προσκόπων στη διάθεση των αρχών.

Την ίδια στιγμή στην Π/Υ σήμαινε συναγερμός με τους πυροσβέστες να τρέχουν για την κατάσβεση της φωτιάς σε ένα δύσβατο σημείο με πυκνή βλάστηση από έλατα και μαύρα πεύκα. Άμεσα κινητοποιήθηκε επίσης η Περιφέρεια αλλά και η νέα Δήμαρχος Αμφίκλειας Αθανασία Στιβακτή.

Αν και η φωτιά είχε ξεσπάσει σε αρκετή απόσταση από το κατασκηνωτικό κέντρο, οι βαθμοφόροι προχώρησαν στην άμεση μεταφορά των παιδιών σε ασφαλές σημείο. Η δημοτική αρχή κινητοποίησε τρία λεωφορεία που έφτασαν άμεσα στην κατασκήνωση και μετέφεραν τους ανήλικους στην Αμφίκλεια.

Στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης, και αφού η φωτιά είχε σβήσει, μεταφέρθηκαν ξανά με λεωφορεία στη βάση τους για να συνεχίσουν τις δράσεις, τα παιχνίδια και τις εξερευνήσεις τους.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων για το περιστατικό:

«Ενημέρωση σχετικά με την προληπτική εκκένωση Προσκοπικής κατασκήνωσης στην Περδικόβρυση Παρνασσού μετά από πυρκαγιά στην περιοχή

Συνολικά 51 μέλη (39 ανήλικα, 12 ενήλικα) του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.) καθώς και 73 μέλη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού (Σ.Ε.Ο.) εκκένωσαν προληπτικά και με ασφάλεια τον χώρο της Προσκοπικής κατασκήνωσης που πραγματοποιούσαν σε χώρο του Σ.Ε.Π στην Περδικόβρυση Παρνασσού ύστερα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από κεραυνό σε μακρινή απόσταση από το χώρο της κατασκήνωσης. Τη φωτιά εντόπισαν στις 01:40 της 11ης Ιουλίου ενήλικα μέλη του Σ.Ε.Π. και αμέσως ειδοποίησαν τις αρχές, θέτοντας σε εφαρμογή το σχέδιο άμεσης εκκένωσης.

Τα 124 ενήλικα και ανήλικα μέλη του Σ.Ε.Π. και του Σ.Ε.Ο. μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους με πούλμαν στο γυμναστήριο Αμφίκλειας όπου και διανυκτέρευσαν και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Οι γονείς των παιδιών έχουν πλήρη ενημέρωση από τους Αρχηγούς τους.

Έως σήμερα το μεσημέρι τα μέλη του Σ.Ε.Π. θα επιστρέψουν στην κατασκήνωση.

Το Σ.Ε.Π. ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Αμφίκλειας για την άμεση υποστήριξη και την μεταφορά των μελών του.

Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.)»

Πηγή: 

Lamianow.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά, Πυρκαγιά
SHARE:

24Media Network