Αμβρόσιος: Βούτηξε στον Μεσαίωνα αφορίζοντας τον Πρωθυπουργό και υπουργούς

Αμβρόσιος: Βούτηξε στον Μεσαίωνα αφορίζοντας τον Πρωθυπουργό και υπουργούς
Ο Αμβρόσιος Eurokinissi

Ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος έκανε βουτιά στον Μεσαίωνα αφορίζοντας τον Πρωθυπουργό και δύο υπουργούς της κυβέρνησης.

«Μεγάλο» αφορισμό για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Κεραμέως και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά, διάβασε την Κυριακή το πρωί μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας Αμβρόσιος.

Οπως ενημερώνει το filodimos.gr ο κ. Αμβρόσιος είχε προαναγγείλει την πράξη του με ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο πριν λίγες μέρες, όταν η υπουργός κα Νίκη Κεραμέως ανέφερε πως ο ιός μεταδίδεται με το σάλιο. Με αυτήν την αφορμή ο πρώην μητροπολίτης χαρακτήρισε ως «βλάσφημα λόγια» το ότι «δηλ. δια της Θείας Μεταλήψεως μεταδίδεται ο Κορωνοϊός» και καλούσε την υπουργό να ζητήσει «δημοσίως συγγνώμην διά το αχαρακτήριστον τούτο έγκλημα».

Η ανακοίνωση τις Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Σε ανακοίνωσή της για το θέμα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αναφέρει μεταξύ άλλων οτι μόνο η η Ολομέλεια των Μητροπολιτών, έχει την αρμοδιότητα επιβολής του αφορισμού σε βάρος μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κάθε απόφαση καταγνώσεως του αφορισμού εναντίον μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία δεν εκδόθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας Της, είναι ανυπόστατη και ανίσχυρη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα