Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας νοσηλεύεται από το Σάββατο (13/2) ο απεργός πείνας Δημήτρης Κουφοντίνας με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται επικίνδυνη.
Η μεταφορά του καταδικασθέντος για τη δράση της «17 Νοέμβρη» στο νοσοκομείο έγινε όταν οι γιατροί ενημέρωσαν τη συνήγορό του, Ιωάννα Κούρτοβικ, ότι πλέον αντιμετωπίζει προβλήματα που προκαλούνται σε συνθήκες απεργίας δίψας και τοποθέτησαν κατεπειγόντως ορό ενυδάτωσης στον κρατούμενο.
Σήμερα, Δευτέρα (15/2), η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) προχώρησε στη δημοσιοποίηση μιας ανακοίνωσης όπου δίνει διευκρινίσεις για τη διαχείριση της νοσηλείας του Δημήτρη Κουφοντίνα.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:
«Με αφορμή την επιδείνωση της υγείας του κρατούμενου απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα, η ΟΕΝΓΕ δηλώνει άλλη μια φορά πως πάγια και σταθερή θέση των νοσοκομειακών γιατρών σε όλες ανεξαίρετα τις περιπτώσεις απεργίας πείνας είναι:
Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr