Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στα Χανιά - Εκκενώνονται οικισμοί

Πυρκαγιά σε δασική έκταση
Πυρκαγιά σε δασική έκταση EUROKINISSI

Η φωτιά, που αρχικά είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο, αναζωπυρώθηκε το πρωί λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Από την πρώτη στιγμή που η φωτιά πλησίαζε τις αυλές των σπιτιών του χωριού Σκλαβοπούλα αποφασίστηκε η προληπτική εκκένωση του οικισμού ενώ γίνεται εκκένωση της παραλίας «Κεδρόδασος».

Σε εξέλιξη βρίσκεται στα νότια της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και στην ΔΕ Πελεκάνου του Δήμου Κανδάνου-Σελίνου πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης καίγοντας χορτολιβαδική δασική και αγροτική έκταση.

Η φωτιά, που αρχικά είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο, αναζωπυρώθηκε το πρωί λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, και εξελίχθηκε μεταξύ των οικισμών Παπαδιανά, Σκλαβοπούλα και Κεδρόδασος, καίγοντας κυρίως χαμηλή χορτολιβαδική έκταση.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, επικαλούμενο τον δήμαρχο Κανδάνου-Σελίνου, Αντώνη Περράκη, ζητήθηκε από παραθεριστές που βρίσκονται στην περιοχή κοντά στο Κεδρόδασος, να εγκαταλείψουν το σημείο για προληπτικούς λόγους.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η προληπτική εκκένωση του οικισμού Σκλαβοπούλα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα που πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
SHARE:

24Media Network