Ανεμοστρόβιλος 'σάρωσε' τη δυτική Ελλάδα

Ανεμοστρόβιλος 'σάρωσε' τη δυτική Ελλάδα

Πολλές οι καταστροφές σε Ζάκυνθο και Ηλεία μετά το νέο χτύπημα της κακοκαιρίας το πρωί της Τρίτης

Εικόνες καταστροφής σε σπίτια, καταστήματα και δρόμους αντικρίζουν οι κάτοικοι της δυτικής Ελλάδας μετά το νέο πέρασμα ενός ισχυρού ανεμοστρόβιλου το πρωί της Τρίτης που συνοδεύτηκε από έντονη βροχόπτωση.

Ο ανεμοστρόβιλος σάρωσε αρχικά τη Ζάκυνθο ανησυχώντας τους κατοίκους του νησιού. Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 8 το πρωί, όταν οι πολύ ισχυροί άνεμοι αλλά και η δυνατή βροχή ξύπνησαν τους κατοίκους, αλλά και τους τουρίστες που είναι ακόμα στο νησί.

Αναλυτικότερα, στην περιοχή του Τσιλιβί και του Βανάτου σημειώθηκαν πτώσεις μεγάλων δέντρων και διακοπή της ηλεκτροδότησης -που αποκαταστάθηκε σύντομα. Στον Λαγανά, οι ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν ζημιές σε σπίτι «ξηλώνοντας» μέρος της σκεπής, ενώ πτώσεις δέντρων προκάλεσαν προβλήματα σε διάφορες οικίες και σταμάτησαν την κυκλοφορία σε σημεία, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού.

Ανεμοστρόβιλος 'σάρωσε' τη δυτική Ελλάδα

Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες, από την κακοκαιρία έχουν πληγεί και οι περιοχές Βασιλικός, Καλαμάκι, Αλυκές, Αλυκανάς και Πηγαδάκια , με όλες τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου, βρίσκονται επί ποδός, για να αποκαταστήσουν τα όποια προβλήματα.

Ανεμοστρόβιλος 'σάρωσε' τη δυτική Ελλάδα

Ωστόσο, ο ανεμοστρόβιλος δε σταμάτησε στη Ζάκυνθο αλλά έπληξε και τις δυτικές ακτές της Πελοποννήσου. Ζημιές προκλήθηκαν στο Παλούκι και στην Κουρούτα στην Ηλεία, με τον ανεμοστρόβιλο να σηκώνει στον αέρα ακόμη και τροχόσπιτα στο τοπικό camping, με τους κατασκηνωτές να ζουν σκηνές τρόμου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, ermisnews, ilialive)

SHARE:

24Media Network