Αννα Πήλιου: Απορρίφθηκε το αίτημά της για έφεση, παραμένει εκτός σχολείου

Αννα Πήλιου: Απορρίφθηκε το αίτημά της για έφεση, παραμένει εκτός σχολείου
FACEBOOK

Το αίτημα της τρανς μαθήτριας Αννας Πήλιου να εκδικαστεί η υπόθεσή της στο εφετείο απορρίφθηκε από την Εισαγγελία.

Το σκληρό πρόσωπό της έδειξε την Δευτέρα η ελληνική δικαιοσύνη στην υπόθεση της Αννας Πήλιου, της τρανς μαθήτριας που παλεύει να φοιτήσει στο νυχτερινό σχολείο και να ολοκληρώσει τη φοίτησή της μετά από προσπάθεια που έχει κλείσει ήδη 10 χρόνια.

Μέσω του δικηγόρου της η Πήλιου είχε καταθέσει αίτημα στην εισαγγελία Αθηνών να εκδικαστεί η υπόθεσή της (είχε μηνύσει το διευθυντή του 2ου Εσπερινού Γυμνασίου Αμπελοκήπων για μη προστασία της από εκφοβισμό) σε δεύτερο βαθμό στο εφετείο αφού σε πρώτη φάση ο γυμνασιάρχης απαλλάχθηκε.

Η εισαγγελέας όμως απέρριψε το αίτημα αν και υπήρχε η αίσθηση από την Παρασκευή, όταν το σχετικό αίτημα, κατατέθηκε ότι θα γινόταν δεκτό.

Πρακτικά η απόφαση για μη προσφυγή στο δεύτερο βαθμό "δένει" τα χέρια της μαθήτριας η οποία εφέτος, όπως έχει δηλώσει στο News24/7, δεν έγινε δεκτή σε Εσπερινό Λύκειο των Αμπελοκήπων.

Το ερωτηματικό, πάντως, παραμένει: Γιατί δεν δόθηκε το δικαίωμα στην Πήλιου να επιδιώξει τη δικαίωση στο δεύτερο βαθμό; Τι ήταν αυτό που φοβήθηκε η Εισαγγελέας;

Η Πήλιου, όπως γίνεται κατανοητό, βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση μετά την απόφαση και έχει βάσιμους λόγους να πιστεύει ότι η ελληνική πολιτεία την θέλει στο περιθώριο και στο δρόμο.

SHARE:

24Media Network