Άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές: Αντιδράσεις από Επιμελητήριο και εργαζόμενους

Άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές: Αντιδράσεις από Επιμελητήριο και εργαζόμενους
Παλαιότερη πορεία διαμαρτυρίας για το θέμα Eurokinissi

Η απόφαση του ΣτΕ για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές άνοιξε τον ασκό του Αιόλου των αντιδράσεων από τον εμπορικό κόσμο.

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί στον εμπορικό κόσμο από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε συνταγματικό το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Ο Νίκος Κουγιουμτζής, δεύτερος αντιπρόεδρος του επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας τάχθηκε κατά της απόφασης και δήλωσε στον news247 στους 88,6 πως μόνο οι 8 παραγωγικές Κυριακές τον χρόνο βοήθησαν την αγορά.

“Τις υπόλοιπες, πολλοί καταστηματάρχες δεν άνοιξαν καν γιατί τα έξοδα ήταν περισσότερα από τα έσοδα” είπε χαρακτηριστικά. “Ο Αγιος Παντελεήμονας, τα Πατήσια και το Παγκράτι δεν είναι τουριστικές ζώνες” σημείωσε και ζήτησε να γίνει μια συζήτηση για τον καθορισμό των τουριστικών ζωνών.

“Όλα τα άλλα είναι εκ του περισσού” πρόσθεσε και μίλησε για νόμο που πάρθηκε πριν δύο χρόνια υπό την πίεση των θεσμών. “Μεγαλο-καταστήματα και μεγάλα ξενόφερτα σούπερ μάρκετ κρύβονταν πίσω από το άνοιγμα των Κυριακών. Εμείς θέλουμε ανοιχτά καταστήματα μόνο τις 8 παραγωγικές Κυριακές” συμπλήρωσε.

Εντελώς αρνητική η Πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Ντίνα Γκογκάκη η οποία μίλησε στο news247 στους 88,6 για το θέμα ζητώντας νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, επικαλούμενη τον ελεύθερο χρόνο και το δικαίωμα των εργαζομένων για μία ημέρα ξεκούρασης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα