Ανοίγουν τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική

Ανοίγουν τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική
ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ /PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Phasma

Το Συμβούλιο της Επιρατείας λίγες ώρες μετά τη συζήτηση της κύριας προσφυγής, διατάσσει την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης του πρώην υποργού Παραγωγικής Ανασυγκρόυησης Π. Σκουρλέτη, μέχρι να λάβει την τελική απόφασή του.

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στο Συμβούλιο της Επικρατείας επί της προσφυγής για την παύση λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική, οι εγκαταστάσεις ανοίγουν εκ νέου.

Κι αυτό γιατί το Τμήμα Αναστολών του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου δημοσίευσε την υπ΄  αριθμ. 299/2015 απόφασή του, με την οποία διατάσσει την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης του πρώην υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Σκουρλέτη, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κυρίας προσφυγής.

Το ΣτΕ, στάθμισε τη βλάβη που επικαλούνται οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία και τους  λόγους δημοσίου συμφέροντος τους οποίους επικαλείται το Ελληνικό Δημόσιο και τελικά ανέστειλε  την απόφαση του κ. Σκουρλέτη.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται στην δικαστική απόφαση ότι το Δημόσιο, «το οποίο φέρει και το σχετικό βάρος, δεν επικαλείται ειδικώς, ούτε με την προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση ούτε με τις απόψεις και τα λοιπά έγγραφα της υπηρεσίας προς την Επιτροπή Αναστολών, συγκεκριμένη περιβαλλοντική ή άλλη βλάβη από την συνέχιση των εργασιών, η εκτέλεση των οποίων είχε εγκριθεί με τις ήδη ανακαλούμενες αποφάσεις».

Αντίθετα, για τους 867 εργαζόμενους στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» το ΣτΕ υπογραμμίζει ότι η απόφαση του κ. Σκουρλέτη θα προκαλέσει «στους  εργαζομένους ανεπανόρθωτη ή, πάντως, δυσχερώς επανορθώσιμη βλάβη», η οποία συνίσταται  «την ουσιώδη μείωση των μέσων βιοπορισμού τους λόγω της θέσης τους σε διαθεσιμότητα ή της απώλειας των θέσεων εργασίας τους».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα