Οργή Άνθιμου μετά τον Αγιασμό: Απαίσια και βλάσφημη η πράξη του Διαμαντόπουλου-Να μετανοήσει

Οργή Άνθιμου μετά τον Αγιασμό: Απαίσια και βλάσφημη η πράξη του Διαμαντόπουλου-Να μετανοήσει

Νέα επίθεση Άνθιμου στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Διαμαντόπουλου για την εμφάνισή του ως "παπά-σούρας". Δείτε το βίντεο

Για την προτροπή του προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, να διαγράψει τον βουλευτή Καστορίας, Βασίλη Διαμαντόπουλο, επειδή ντύθηκε "παπα- σούρας" στο τοπικό καρναβάλι, ρωτήθηκε μετά το πέρας της τελετής καθαγιασμού των υδάτων, στη Θεσσαλονίκη, ο Μητροπολίτης Άνθιμος.

"Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια" απάντησε στον Βασίλη Διαμαντόπουλο ο κ. Άνθιμος και έκανε λόγο για "απαίσια βλάσφημη κατάσταση, ζήτημα ηθικό".

"Δεν είναι δυνατόν να γελοιοποιούμε τα μυστήρια της εκκλησίας. Να κάνει μετάνοια και μπορεί να συγχωρηθεί. Το κόμμα του ας κάνει ότι θέλει".

Σημειώνεται ότι ο κ. Διαμαντόπουλος εμφανίστηκε στο καρναβάλι ως "παπά Σούρας", που κοινωνούσε τους περαστικούς και έτοιμος να "θάψει" το μνημόνιο.

Από την πλευρά του ο βουλευτής, εμμένει στην θέση πως η «μικρή μερίδα ιερέων» αντέδρασε επειδή ο ίδιος επέλεξε να ντυθεί παπάς στο καρναβάλι όπως κάνουν πολλοί απλοί πολίτες.

"Όμως η αντίδραση δεν πυροδοτήθηκε προς κάποιον από τους πολλούς πολίτες που ντύνονται ιερείς στα καρναβάλια, αλλά προς έμενα λόγω της βουλευτικής ιδιότητας μου" σημειώνει ο κ. Διαμαντόπουλος που τονίζει πως "αυτό γεννά ένα τεράστιο ζήτημα το οποίο προκύπτει από την στρεβλή λογική της εκκλησίας, πως έχει κάθε δικαίωμα να επεμβαίνει σε ζητήματα που έχουν, κατά την εκτίμηση της, πολιτικές προεκτάσεις και μάλιστα να προσπαθεί να διαμορφώνει τις πολιτικές εξελίξεις".

Πηγή: thestival.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αντίδραση Άνθιμου για την εμφάνιση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ως "παπά Σούρα": Ο Τσίπρας να διαγράψει τον Διαμαντόπουλο

Ξεσηκώθηκαν οι Μητροπολίτες για τον "παπα Σούρα" βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Μητροπολίτης Άνθιμος: Απαίσια και βλάσφημη η πράξη του Διαμαντόπουλου- Να μετανοήσει

SHARE: