Ανθρωποκτονία Φραγκούλη: Επεισόδια και χημικά στην Αθήνα – Μολότοφ και συγκρούσεις στη Θεσσαλονίκη

Ανθρωποκτονία Φραγκούλη: Επεισόδια και χημικά στην Αθήνα – Μολότοφ και συγκρούσεις στη Θεσσαλονίκη
Επεισόδια στις διαδηλώσεις για τον Κώστα Φραγκούλη INTIME NEWS

Με εντάσεις διεξήχθησαν οι πορείες για την ανθρωποκτονία του Κώστα Φραγκούλη. Επεισόδια και μολότοφ στη Θεσσαλονίκη, χημικά στην Αθήνα.

Επεισόδια και συγκρούσεις ξέσπασαν στην Θεσσαλονίκη, στις διαδηλώσεις για την ανθρωποκτονία του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, από πυροβολισμό αστυνομικού.

Προς το τέλος της πορείας διαμαρτυρίας των αντιεξουσιαστών στην Καμάρα, ομάδα ατόμων πραγματοποίησε ρίψεις μολότοφ, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση δακρυγόνων, χειροβομβίδων κρότου-λάμψης ακόμα και του υδροβόλου οχήματος «Αίαντας».

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi


Από το σημείο μέχρι τώρα έχουν γίνει 35 προσαγωγές και μια σύλληψη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Απογευματινές ώρες σήμερα (13-12-2022), με πρωτοβουλία διαφόρων φορέων και συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης συγκεντρώσεις και πορείες, όπου συμμετείχαν περίπου 3.000 άτομα, τα οποία κινήθηκαν σε κεντρικές οδούς της πόλης.

Μετά το τέλος των πορειών, ομάδα ατόμων κινούμενη στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, προέβησαν σε ρίψεις αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών (μολότοφ) και αντικειμένων εναντίον των παρευρισκομένων αστυνομικών δυνάμεων, καθώς επίσης έθεσαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Μέχρι στιγμής προσήχθησαν τριανταπέντε (35) άτομα και συνελήφθη ένα εξ’ αυτών.

Προανάκριση διενεργούν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».

Ειρηνικά ολοκληρώθηκε η πορεία εργατικών συνδικάτων και φοιτητών από το άγαλμα Βενιζέλου.

Διαδηλώσεις για τον Κώστα Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη Eurokinissi

Στην Αθήνα στην αντίστοιχη πορεία που έγινε στα Προπύλαια από αντιεξουσιαστές, σημειώθηκε ένταση κατά την διάρκεια της πορεία στην συμβολή των οδών Σταδίου και Αμερικής και στο τέλος της πορείας στην Ομόνοια, όπου ομάδες ατόμων επιτέθηκαν με αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και τους απώθησαν.

Η Αστυνομία προχώρησε σε 23 προσαγωγές από την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου και σε τρεις ακόμη προσαγωγές από την οδό Χαριλάου Τρικούπη. Δυο εξ αυτών μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας INTIME NEWS

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Την 19.00 ώρα σήμερα (Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022), με πρωτοβουλία διαφόρων οργανώσεων και συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε σταδιακή συγκέντρωση (2.500) περίπου ατόμων στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι συγκεντρωμένοι αφού κατέλαβαν το οδόστρωμα της Πανεπιστημίου έμπροσθεν των Προπυλαίων, πορεύθηκαν μέσω των οδών Πανεπιστημίου, Αιόλου, Σταδίου, Πλατεία Συντάγματος, Όθωνος, Λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας και Πανεπιστημίου. Ο κύριος όγκος της πορείας, με σταδιακές αποχωρήσεις, κατέληξε στην Πλατεία Ομονοίας την 20:35.

Στο διάστημα της συγκέντρωσης και της πορείας πραγματοποιήθηκαν σταδιακές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο που κινήθηκε η πορεία.

Κατά τη διάρκεια του δρομολογίου και περί ώρα 19:50, αποσπασθείσες ομάδες ατόμων εκδήλωσαν επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών στην συμβολή της Πανεπιστημίου με την οδό Σανταρόζα και της Σταδίου με την οδό Αμερικής, καθώς και στην Πλατεία Ομόνοιας, με ρίψη πετρών και άλλων αντικειμένων, με τις διατεθειμένες αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση των αναγκαίων μέσων.

Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 26 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι δύο και την υπόθεση χειρίζεται προανακριτικά η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ένταση και στις διαδηλώσεις στην Πάτρα

Στην Πάτρα, ειρηνικά ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ, αντιθέτως όμως κατά την διάρκεια της πορείας των αντιεξουσιαστών σημειώθηκαν συγκρούσεις με την αστυνομία από αντικείμενα που δέχτηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις, που με την σειρά τους απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης για να τους απωθήσουν.

Από το σημείο έγινε μία προσαγωγή μίας κοπέλας που στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη.

Στην Κρήτη, ολοκληρώθηκαν οι πορείες αντιεξουσιαστών σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο. Σε Ηράκλειο και Χανιά δεν σημειώθηκαν συγκρούσεις με την Αστυνομία, ωστόσο προκάλεσαν φθορές σε κάποια ΑΤΜ τραπεζών.

Ομάδες Ρομά στο Πυρί Θήβας έκλεισαν για περίπου μία ώρα τον δρόμο μπροστά από τον καταυλισμό τους, στην Χαλκίδα ομάδα Ρομά έβαλε φωτιά σε οδοφράγματα που έστησε στις Καμάρες και έκλεισε τον δρόμο επίσης για περίπου μία ώρα και στην Ρόδο επίσης ομάδα Ρομά έκλεισε για κάποια ώρα τον δρόμο μπροστά από τον καταυλισμό της περιοχής.

Στην Κρήτη πραγματοποιήθηκαν επίσης συγκεντρώσεις-πορείες συλλογικοτήτων σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο στις οποίες συμμετείχαν περίπου 700 άτομα.

Κατά τις πορείες σε Χανιά και Ηράκλειο προκλήθηκαν μικρής έκτασης υλικές ζημιές σε ΑΤΜ και τζαμαρίες εμπορικών καταστημάτων και στη συνέχεια τα άτομα διαλυθήκαν ησύχως.

Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν και στη Ρόδο, όταν ομάδα ατόμων έκλεισαν το δρόμο στην περιοχή Καρακόνερο, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία. Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο, επενέβησαν και διέλυσαν τη συγκέντρωση.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Την 17.30’ ώρα σήμερα (13 Δεκεμβρίου 2022) πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση ατόμων επί της περιφερειακής οδού στην περιοχή Καρακόνερο Ρόδου, τα οποία προέβησαν σε κατάληψη του οδοστρώματος διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων και θέτοντας φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Με παρέμβαση αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν σε ετοιμότητα στο σημείο , η κατάσταση εκτονώθηκε ομαλά και οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν από το οδόστρωμα την 18.30’ ώρα.

Η περιφερειακή οδός δόθηκε στην κυκλοφορία μετά την απομάκρυνση των υλικών-αντικειμένων που βρίσκονταν στο οδόστρωμα.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου σχηματίζεται δικογραφία για παρακώλυση συγκοινωνιών και παράνομη κατάληψη τμήματος του οδικού δικτύου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα