Αντιδήμαρχος Ναυπλίου: “Το Πάσχα θα σουβλίζουμε αρνιά και οι μετανάστες σκύλους”

Αντιδήμαρχος Ναυπλίου: “Το Πάσχα θα σουβλίζουμε αρνιά και οι μετανάστες σκύλους”

Βαρύ κλίμα έχει διαμορφωθεί σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας εν αναμονή της μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι όσα ανεκδιήγητα ακούστηκαν χθες στο δημοτικό συμβούλιο Ναυπλίου.

Αλγεινές εντυπώσεις προκάλεσαν τα όσα είπε ο αντιδήμαρχος Ναυπλίου κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου της πόλης το απόγευμα της Πέμπτης, σε συζήτηση που είχε θέμα το μεταναστευτικό.

Το θέμα ετέθη στο συμβούλιο μετά από φήμες ότι εξετάζεται φιλοξενία μεταναστών στην ιστορική πόλη, αφού το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ψάχνει χώρους που θα φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες από τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου στην ενδοχώρα.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα anagnostis.org, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Παναγιώτης Αναγνωσταράς ζήτησε να υπάρξει μια αλλαγή στο ψήφισμα για το στρατόπεδο, ρωτώντας μεταξύ άλλων το εξής: «Επειδή το Ναύπλιο είναι ιδιαίτερη πόλη θεωρώ ότι δύσκολα θα βρεθούν ξενοδόχοι να φιλοξενήσουν μετανάστες. Μας ενδιαφέρει το στρατόπεδο. Είμαστε διατεθειμένοι να φιλοξενήσουμε μετανάστες σε αυτή την πόλη ή όχι;»

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο αντιδήμαρχος Ραφαήλ Μπαρού, λέγοντας ότι μιλά με την ιδιότητα του πρόεδρου του Εργατικού Κέντρου και όχι σαν αντιδήμαρχος και τόνισε σε μία τοποθέτηση που κρίθηκε ως ρατσιστική: «Κοιτάμε μόνο το στρατόπεδο. Αν βρεθούν κάποιοι ξενοδόχοι κερδοσκόποι να φιλοξενήσουν μετανάστες, εμάς δεν μας νοιάζει; Τί σημαίνει τουριστικά για οικονομία πόλης; Τί σημαίνει αν εγώ το Πάσχα σουβλίζω αρνί και ο άλλος το σκύλο;…»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα