Αντιδρά ο δήμαρχος Δέλτα για αποτεφρωτήριο στη Σίνδο

Αντιδρά ο δήμαρχος Δέλτα για αποτεφρωτήριο στη Σίνδο

Αντίθετος στη λειτουργία αποτεφρωτηρίου εντός των ορίων του δήμου, εμφανίζεται ο δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος

"Και οικόπεδο να αγοράσουν το αποτεφρωτήριο στη Σίνδο δεν θα γίνει", δηλώνει ο δήμαρχος Δέλτα, Μίμης Φωτόπουλος, με αφορμή τη βούληση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, να αποκτηθεί χώρος στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου.

Ο κ.Φωτόπουλος, μιλώντας το πρωί το "Πρακτορείο Fm" και στην εκπομπή "ΠΑΡΑδημοτικά στους 104" με την Αναστασία Καρυπίδου, υποστήριξε πως "ο Δήμος Θεσσαλονίκης εάν έχει λεφτά μπορεί να αγοράσει όχι ένα αλλά δέκα οικόπεδα αν θέλει. Οταν θα έρθει όμως για την αδειοδότηση θα ζητήσει άδεια περιβαλλοντικών επιπτώσεων", ενώ προανήγγειλε κινητοποιήσεις:

"Εάν δεν ρωτηθούμε για πράγματα που αφορούν το Δήμο μας θα αντιδράσουμε. Ας μη δοκιμάσουν. Αυτό που θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους είναι πως όταν θεωρεί αυτός ότι είναι ο δυνατός και οι άλλοι ιθαγενείς στην περιοχή τους, τότε θα δείτε την αντίδραση", ανέφερε ο κ.Φωτόπουλος.

Το θέμα στην ημερήσια διάταξη του Δήμου Θεσσαλονίκης

Την Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου, θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης και μεταξύ των θεμάτων στην ημερήσια διάταξη είναι η αγορά οικοπέδου προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την εγκατάσταση και λειτουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών.

Στον προϋπολογισμό του 2015, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιούλη Ρανέλλα, έχει προβλεφθεί για το σκοπό αυτό από το Αυτοτελές Τμήμα Διαχείρισης Κοιμητηρίων το ποσό των 400.000 ευρώ, ενώ οι όροι για τη διενέργεια δημοπρασίας αναμένεται να οριστικοποιηθούν στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

"Δεν θέλουμε άλλη περιβαλλοντική επιβάρυνση"

Σύμφωνα με την εισήγηση που θα έρθει προς συζήτηση "η εγκατάσταση και λειτουργία αποτεφρωτηρίων ως δραστηριότητα χαμηλής όχλησης δεν επιβαρύνει το περιβάλλον με θορύβους ή ρύπους, συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των κοιμητηρίων και συντελεί στην προστασία του υδροφόρου ορίζοντα".

Μάλιστα ο δήμαρχος, Γιάννης Μπούταρης, έχει δηλώσει πως "τα αέρια απόβλητα ενός αποτεφρωτηρίου είναι λιγότερο επικίνδυνα από ότι το τζάκι ενός σπιτιού", για να απαντήσει σήμερα ο κ.Φωτόπουλος "αφού λένε ότι δεν έχει περιβαλλοντικές επιπτώσεις, αλλά όσο ένα τζάκι, ας το κρατήσουν στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης, δεν χάθηκε ο κόσμος. Εμείς δεν θέλουμε άλλη επιβάρυνση ούτε από ένα τζάκι".

Πηγή: ΑΠΕ

SHARE:

24Media Network