Αντιδράσεις για την επίθεση κουκουλοφόρων στα γραφεία της 'Καθημερινής'

Αντιδράσεις για την επίθεση κουκουλοφόρων στα γραφεία της 'Καθημερινής'

Ομάδα περίπου 10 ατόμων με καλυμμένα τα πρόσωπά τους έκαναν γυαλιά καρφιά τα γραφεία της εφημερίδας “Καθημερινής” στη Θεσσαλονίκη

Τον αποτροπιασμό τους εξέφρασαν τα κόμματα για την επίθεση αγνώστων στα γραφεία της "Καθημερινής" στη Θεσσαλονίκη.

Οι άγνωστοι εισέβαλαν, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, και όπως ανακοίνωσε η αστυνομία με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά, μπήκαν στα γραφεία, τα οποία βρίσκονται στον πρώτο όροφο οικοδομής επί της οδού Τσιμισκή και πέταξαν μπογιές και φέιγ-βολάν. Αμέσως μετά αποχώρησαν, πριν φτάσουν στο σημείο αστυνομικοί.

“Η εισβολή στα γραφεία της εφημερίδας “Καθημερινή” στην Θεσσαλονίκη συνιστά μια πράξη απολύτως καταδικαστέα.

Ενέργειες που πλήττουν την έννοια της ελευθεροτυπίας δεν έχουν θέση στην πολιτική αντιπαράθεση” σημείωσε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ΝΔ εξέφρασε “την απερίφραστη καταδίκη της για την επίθεση αναρχικών”, επισημαίνοντας πως αποτελεί άλλο ένα δείγμα έξαρσης της ανομίας και της ασυδοσίας περιθωριακών ομάδων.

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζει πως «ο κατ' ευφημισμό υπουργός Προστασίας του Πολίτη οφείλει, επιτέλους, να αναλάβει τις ευθύνες του και να βάλει τέλος στην κυβερνητική ανοχή των ταραχοποιών. Η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών είναι υποχρέωση κάθε ευνομούμενου κράτους», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το Ποτάμι από την πλευρά του ανέφερε ότι αποτελεί επίθεση κατά της δημοκρατίας. “Δεν έχει καμία σημασία αν οι δράστες δηλώνουν χουλιγκάνοι, μπαχαλάκηδες ή οτιδήποτε άλλο. Πρόκειται για φασιστική ενέργεια με στόχο την ελευθερία του Τύπου. Πέραν της αυτονόητης καταδίκης της επίθεσης στα γραφεία της «Καθημερινής» στη Θεσσαλονίκη καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να ξαναδιαβάσει τον τίτλο του υπουργείου. «Προστασία του πολίτη» και όχι προστασία της ανομίας” επισημαίνει.

Να προστατέψουν, όπως οφείλουν, τους εργαζόμενους της ενημέρωσης, καλεί τις αρχές το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), καταδικάζοντας απερίφραστα την εισβολή κουκουλοφόρων βανδάλων στο ανταποκριτικό γραφείο της εφημερίδας «Καθημερινή» στη Θεσσαλονίκη. Γνωστοποιεί επίσης ότι θα αναφέρει τη συγκεκριμένη επίθεση στην πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ασφάλεια των δημοσιογράφων. «Οι άγνωστοι που καλυμμένοι πίσω από την ανωνυμία τους κατέστρεψαν τα γραφεία ενός Μέσου Ενημέρωσης και μοίρασαν απειλές εναντίον δημοσιογράφων οι οποίοι επώνυμα διατυπώνουν τις απόψεις τους και ασκούν το επάγγελμά τους, αυτομάτως κατατάσσονται στους εχθρούς της δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

SHARE:

24Media Network