Αντιφασιστική συγκέντρωση κατά των νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο με συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία από τη Βουλή στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων με κεντρικό σύνθημα "Κλείστε τα γραφεία των νεοναζί", το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Αντιφασιστικό συλλαλητήριο με συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία από τη Βουλή στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων με κεντρικό σύνθημα "Κλείστε τα γραφεία των νεοναζί", το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ραντεβού στην πλατεία Κοραή δίνουν το απόγευμα της Παρασκευής κινήσεις πολιτών και οργανώσεις που διαμαρτύρονται για το άνοιγμα νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής, παρουσία του Ν.Μιχαλολιάκου

Σε αντιφασιστική συγκέντρωση κατά των εγκαινίων των νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, παρουσία του Νίκου Μιχαλολιάκου, αύριο το απόγευμα, καλούν η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, η ΚΕΕΡΦΑ κι άλλες κινήσεις πολιτών και συνδικάτα.

Η συγκέντρωση προγραμματίζεται για τις 18:30 στην πλατεία Κοραή ενώ η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής είναι προγραμματισμένη για τις 20:00 στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου.

Στο κάλεσμά της η οικογένεια Φύσσα σημειώνει ότι: «Σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να αποδείξουν ότι υπάρχουν ακόμα, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής καλούν σε «εγκαίνια» του χώρου που στεγάζει μέρος της εγκληματικής τους οργάνωσης στον Πειραιά, λίγες μέρες μάλιστα μετά από την πρόσφατη επίθεση τους σε αφισοκολλητές της ΠΕΝΕΝ. Δεν ανεχόμαστε την παρουσία των δολοφόνων ανάμεσα μας, στις γειτονιές που μεγαλώνουν τα παιδιά μας, στις γειτονιές του Παύλου.

Καλούμε τον κόσμο του Πειραιά και όχι μόνο, την Παρασκευή 20/10 στις 19:00 σε συγκέντρωση στην Πλατεία Κοραή, να σταθεί δίπλα μας και απέναντί τους για να φωνάξουμε όλοι μαζί ότι στην πόλη μας, όπως και στις άλλες πόλεις, δεν χωράνε οι φονιάδες της Χρυσής Αυγής.

Οικογένεια Παύλου Φύσσα».

Απ' την πλευρά της η ΚΕΕΡΦΑ τονίζει μεταξύ άλλων ότι: «Η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής τολμά να μαζέψει τους υπόδικους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα για να πραγματοποιήσει δήθεν εγκαίνια στα νέα γραφεία της στον Πειραιά, παρουσία του αρχηγού της Μιχαλολιάκου, την Παρασκευή 20 Οκτώβρη.

Είναι μία παρουσία πρόκληση για τα δημοκρατικά αισθήματα των εργαζόμενων και της  νεολαίας του Πειραιά. Ο Φύρερ Μιχαλολιάκος που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έρχεται να εγκαινιάσει τα νέα γραφεία ορμητήρια της ναζιστικής συμμορίας και να επιθεωρήσει τα τάγματα εφόδου της. Από αυτά τα Γραφεία ξεκίνησαν οι τραμπούκοι Χρυσαυγίτες που τόλμησαν να επιτεθούν σε αφισοκολλητές του σωματείου της ΠΕΝΕΝ τα ξημερώματα της Τετάρτης 10/10 στην πλατεία Τερψιθέας. Πέρισυ σε παρόμοια φιέστα τον Απρίλη είχαν επιτεθεί κατα αντιφασιτών και με σιδερόβεργα κατα δημοσιογράφων.

Ο Μιχαλολιάκος, την ώρα που εγκαταλείπουν την συμμορία του βουλευτές και περιφεριεακοί σύμβουλοι, θέλει να στείλει το μήνυμα ότι τα τάγματα εφόδου είναι εδω για να κρατήσει έτσι συσπειρωμένο το ναζιστικό πυρήνα που τα πλαισιώνει».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά επισημαίνοντας ότι: «Ενώ εξελίσσεται η δίκη της Χρυσής Αυγής και αποτελεί κοινωνικό αίτημα η τιμωρία όλων των ηθικών και φυσικών αυτουργών της δολοφονίας του Π. Φύσσα, η νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση συνεχίζει να προκαλεί με τα εγκαίνια νέων γραφείων, παρουσία του Μιχαλολιάκου, που θα λειτουργήσουν ως ορμητήριο επιθέσεων».

Στο κάλεσμα συμμετέχει και η ΠΕΝΕΝ που πρόσφατα κατήγγειλε επίθεση κατά αφισοκολλητών της, δείχνοντας ως υπεύθυνους μέλη της Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρυσή Αυγή
SHARE:

24Media Network