Αντιμέτωποι με την Δίωξη τέσσερις νεαροί που έταζαν προγνωστικά για ποδοσφαιρικούς αγώνες

Αντιμέτωποι με την Δίωξη τέσσερις νεαροί που έταζαν προγνωστικά για ποδοσφαιρικούς αγώνες

Αρκετοί είναι οι ευκολόπιστοι που πλήρωσαν πολλά χρήματα στους νεαρούς μέσω διαδικτύου για να μάθουν τα δήθεν προγνωστικά τους για το στοίχημα

Δικογραφία σχηματίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος τεσσάρων νεαρών χρηστών του Facebook, που υπόσχονταν ψευδώς, έναντι χρηματικής αμοιβής, δήθεν προγνωστικά για παιχνίδια από το δελτίο στοιχημάτων του ΟΠΑΠ.

Πρόκειται για έναν 19χρονο σε περιοχή της Bόρειας Ελλάδας και τρία άτομα σε χώρες του εξωτερικού. Οι νεαροί είχαν δημιουργήσει προφίλ στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, με ονόματα που παρέπεμπαν στο στοίχημα και τα προγνωστικά, καθώς και με ψευδή ή ανύπαρκτα στοιχεία.

Στη συνέχεια, είτε διαφήμιζαν, είτε προσέγγιζαν άλλους χρήστες της εν λόγω σελίδας, υποσχόμενοι ψευδώς ότι διαθέτουν και προσφέρουν έναντι χρηματικής αμοιβής, προγνωστικά σχετικά με την έκβαση ατομικών ή ομαδικών παιχνιδιών, αλλά κυρίως για αγώνες ποδοσφαίρου, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στο Δελτίο Στοιχημάτων του ΟΠΑΠ, είτε εκτός κουπονιού.

Μάλιστα, ζητούσαν τη χρηματική αμοιβή κυρίως μέσω κωδικών προπληρωμένων καρτών, οι οποίες χρησιμοποιούνται για διαδικτυακές αγορές. Τέλος, για να είναι περισσότερο πειστικοί, ισχυρίζονταν ότι διαθέτουν έγκυρες πληροφορίες από μάνατζερ και λοιπά γραφεία στοιχηματισμού ανά την υφήλιο. Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και έρευνας. Στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκε διαδικτυακή έρευνα, όπου εντοπίστηκαν τα συγκεκριμένα προφίλ στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Αναλύθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και ψηφιακά δεδομένα-στοιχεία της υπόθεσης και πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με την αρμόδια διαχειρίστρια εταιρεία του κοινωνικού δικτύου, καθώς και με τους αρμοδίους παρόχους υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και διαδικτύου. Στο πλαίσιο έρευνας, στο σπίτι του 19χρονου, ταυτοποιήθηκε η παράνομη δράση του. Κατά την έρευνα βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός Η/Υ, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις και την πλήρη και ολοκληρωμένη ψηφιακή διερεύνηση της υπόθεσης. Η σχηματισθείσα για την υπόθεση δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος των τεσσάρων νεαρών, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Παράλληλα, εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του 19χρονου σε άλλες παρόμοιες πράξεις. Με αφορμή το περιστατικό αυτό, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες ότι παρατηρείται έξαρση αποστολής απατηλών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), σε μεγάλο αριθμό χρηστών του διαδικτύου που υπόσχονται μεγάλα κέρδη από δήθεν στημένους αγώνες ποδοσφαίρου και τους ζητούν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

SHARE:

24Media Network