Αντιπρύτανης ΑΠΘ: "Κατασκευασμένος ο κορονοϊός, υπάρχει εμβόλιο" - Οι διευκρινίσεις του

To ΑΠΘ.
To ΑΠΘ. MOTIONTEAM

Διευκρινιστική δήλωση αντιπρύτανη του ΑΠΘ σχετικά με τοποθέτηση του για τον κορονοϊό η οποία προκάλεσε αντιδράσεις. "Προσωπικά δε θα έπρεπε να παρασυρθώ" λέει.

"Ήταν ατυχής η επιλογή μου να διατυπώσω δημοσίως μία προσωπική εκτίμηση -σίγουρα όχι βεβαιότητα- σε ένα θέμα που δε βρίσκεται απλώς στην κορυφή της παγκόσμιας επικαιρότητας, αλλά λόγω της σοβαρότητάς του απαιτεί υπεύθυνη στάση από όλους μας", αναφέρει ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ, καθ. Ανδρέας Γιαννακουδάκης σε διευκρινιστική δήλωση για την τοποθέτηση του στο πρόγραμμα της δημοτικής τηλεόρασης Θεσσαλονίκης "Λόγια της πλώρης", σχετικά με την αντιμέτωπη του κορονοϊού.

"Προσωπικά δε θα έπρεπε να παρασυρθώ και να διατυπώσω προσωπικές απόψεις προκαλώντας έτσι ένα τόσο μεγάλο θόρυβο.

Διευκρίνισα και στην εκπομπή πως η τοποθέτησή μου δεν είχε κανέναν θεσμικό χαρακτήρα, που να απορρέει από την ιδιότητά μου ως Αντιπρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πολύ περισσότερο δεν εξέφραζε απόψεις των Πρυτανικών Αρχών συνολικά", δηλώνει μεταξύ άλλων, τονίζοντας ότι "τα μέτρα αντιμετώπισης της διάδοσης του κοροναϊού είναι μόνον αυτά που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ο δικός μας Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας" και "στο Αριστοτέλειο είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στο να τηρούμε κατά γράμμα τις οδηγίες που δίνονται και καθημερινά επικαιροποιούνται από τις αρμόδιες Αρχές".

Ο αντιπρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Ανδρέας Γιαννακουδάκης, υποστήριξε ότι "ο κορονοϊός είναι κατασκευασμένος" και ότι "ήδη υπάρχει το εμβόλιο".

"Μπορώ να υποθέσω ότι ο ιός αυτός είναι κατασκευασμένος, το πιθανολογώ. Και μπορώ να υποθέσω το εμβόλιο είναι ήδη από πριν γνωστό. Υπάρχει δηλαδή αυτή τη στιγμή το εμβόλιο. Πότε θα ανακοινωθεί η ανακάλυψή του ή πότε θα διατεθεί εξαρτάται από τους λόγους της σκοπιμότητας" δήλωσε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό "TV100", προκαλώντας αντιδράσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network