Απαγωγή Λεμπιδάκη: Κείμενο γρίφο των “7” εξετάζουν οι αρχές

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Κείμενο γρίφο των “7” εξετάζουν οι αρχές
Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης Eurokinissi

Νέα τροπή στην υπόθεση της απαγωγής Λεμπιδάκη. Τι φέρεται να υποστηρίζει ο 44χρονος Ρεθυμνιώτης που έχει προφυλακισθεί.

Εταιρεία λαϊκής βάσης για την πράσινη ενέργεια επεδίωκαν να …ιδρύσουν κάποιοι από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Σε αυτόν τον «ιερό σκοπό» υποστηρίζεται ότι αναφερόταν  το ιδιόχειρο κείμενο των «7», το οποίο βρέθηκε στο γραφείο της επιχείρησης του 44χρονου ιδιοκτήτη μάντρας και το οποίο έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των δικαστικών αρχών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Πατρίς”.

Στο ζήτημα αυτό εστίασε, σύμφωνα με πληροφορίες, τις ερωτήσεις της η αρμόδια ανακρίτρια κατά την συμπληρωματική απολογία που έδωσε στις 30 Ιουλίου ο 44χρονος προφυλακισμένος Ρεθυμνιώτης. Σχετικές ερωτήσεις όμως υποβλήθηκαν και σε συγκατηγορούμενό του, ο οποίος επίσης έδωσε την ίδια ημέρα συμπληρωματική απολογία. Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι και οι δύο κλήθηκαν να δώσουν διευκρινίσεις σε σχέση με το κείμενο αυτό: τι αφορούσε το περιεχόμενο του, ποιοι είναι οι επτά και γιατί έδωσαν λόγο.

Ο 44χρονος φέρεται να υποστηρίζει ότι αποκλειστικός σκοπός ήταν η ίδρυση εταιρείας λαϊκής βάσης για την πράσινη ενέργεια. Η κίνηση αυτή επιχειρήθηκε, όπως είπε,  να υποστηριχθεί από κάποια άτομα που συμμετείχαν στις δράσεις κατά των πλειστηριασμών.

Κατονομάζει κάποια πρόσωπα (δύο συγκατηγορούμενούς του) και τρία ακόμα άτομα, ανάμεσα στα οποία και γνωστός Κρητικός καλλιτέχνης. Επίσης μετά από σχετική ερώτηση φέρεται να αναφέρει ότι ένας τρίτος συγκατηγορούμενος του είχε ενδιαφερθεί να συμμετάσχει στο εγχείρημα και είχε παραστεί σε μία συνάντηση από την οποία όμως ο ίδιος απουσίαζε.

Αναφέρει ακόμα ότι αυτόν τον συγκατηγορούμενό του τον έφερε σε επαφή ο Κρητικός καλλιτέχνης.  Για πρώτη φορά επίσης γίνεται αναφορά στο όνομα γνωστού Ηρακλειώτη επιχειρηματία, ο οποίος είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχει στην διαδικασία.

Υποστηρίζεται μάλιστα ότι η ιδέα για την εταιρεία λαϊκής βάσης ξεκίνησε από το Ηράκλειο. Ερωτηθείς γιατί υπήρχε κρυψίνοια σε όλο αυτό, ο κατηγορούμενος απαντά ότι στην πορεία συνειδητοποίησαν ότι κάποιοι από το Ηράκλειο κινήθηκαν από προσωπικά συμφέροντα και έτσι θέλησαν να διαχωρίσουν την θέση τους και να αποστασιοποιηθούν.

Ο 44χρονος ερωτάται ακόμα γιατί βρέθηκαν σημειώσεις με την σύνθεση της Παγκρήτιας Τράπεζας την περίοδο εκείνη. Ο ισχυρισμός που προβάλλει είναι ότι επεδίωκε την ρύθμιση δανείου και ενδιαφερόταν να μάθει αν υπήρχε κάποιος γνωστός στο διοικητικό συμβούλιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα