Απαγόρευση κυκλοφορίας: Υπέρ των περιοριστικών μέτρων ο δήμαρχος Ξάνθης

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Υπέρ των περιοριστικών μέτρων ο δήμαρχος Ξάνθης
Το χωριό Μύκη MotionTeam

Στη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα, λένε ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και συστήνουν απόλυτη ψυχραιμία στον κόσμο.

Δεν θα πρέπει να εμπνέουν καμία ανησυχία στον κόσμο τα νέα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν στους δήμους Ξάνθης και Μύκης, τονίζουν, με δηλώσεις τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης Τάσος Καραδέδος.

Ο δήμαρχος Ξάνθης ανέφερε ότι τα μέτρα ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς συμβάλλουν στην αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού στην ευρύτερη περιοχή, πάντα με βασικό και πρωταρχικό σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας. Επισήμανε ότι για το θέμα υπήρξε, νωρίς χθες το απόγευμα, επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και εκτίμησε πως η εφαρμογή των νέων μέτρων θα συμβάλει ώστε να μην υπάρχει μεγαλύτερη εξάπλωση της νόσου.

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να ανησυχούν οι Ξανθιώτες», υπογράμμισε ο κ. Τσέπελης και πρόσθεσε: «τα μέτρα -το τονίζω ξανά και ξανά- είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Πρέπει να βλέπουμε μπροστά μας τα χειρότερα και αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και να αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικό είναι να προστατέψουμε τον πληθυσμό από την εξάπλωση του ιού. Οι πολίτες της Ξάνθης είναι πειθαρχημένοι, πιστεύω ότι θα προσαρμοστούν χωρίς κανένα πρόβλημα στα νέα δεδομένα και ο καθένας από τη δική του μεριά θα επιδείξει τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα που επιβάλλεται».

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ο δήμαρχος Ξάνθης αναφέρθηκε ακόμη και στην προσωρινή μετατροπή του κλειστού αθλητικού κέντρου «Φίλιππος Αμοιρίδης» σε χώρο φιλοξενίας ασθενών από τον κορονοϊό. Σημείωσε ότι έπειτα από συνεννόηση με το νοσοκομείο Ξάνθης, έχουν προνοήσει ώστε να διατεθούν χώροι του γυμναστηρίου για τη νοσηλεία ασθενών, αν και εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο. Για τον λόγο αυτό, το γυμναστήριο εξοπλίστηκε με 100 κλίνες, φιάλες οξυγόνου και αναπνευστήρες, όλα προσφορές ιδιωτών- χορηγών, τους οποίους ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση που επέδειξαν στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής. «Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μας ανησύχησε».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης Τάσος Καραδέδος εμφανίστηκε απόλυτα καθησυχαστικός, ωστόσο τόνισε ότι «ο μέχρι στιγμής αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων (6 στρατιωτικοί, 7 εντός του αστικού ιστού, 7 στον ορεινό όγκο) και μεταξύ αυτών τέσσερις νεκροί δεν θα μπορούσαν να μην μας προβληματίσουν». «Τα νούμερα αυτά είναι υψηλά σε σχέση και με τον γενικό πληθυσμό της Ξάνθης και με τον μέσο όρο των γειτονικών νομών. Αν λάβουμε υπόψη τις στατιστικές του κ. Τσιόρδα, τότε πιθανόν ο αριθμός όσων έχουν νοσήσει να είναι μεγάλος», υπογράμμισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα